Dvainšestdesetletnik naj bi nesporno ležal na tleh, ko je po ulici pripeljal Cetinski, ki naj bi mu zapeljal čez roko in mu povzročil poškodbe, ki same po sebi ne morejo biti usodne. Tožilstvo primer sicer še vedno vodi pod oznako tajno. Policija, navaja Jutarnji, sicer še vedno preiskuje, ali je med vožnjo Cetinski morda pisal SMS ali kako drugače uporabljal mobilni telefon. Prav tako preiskujejo njegov »prometni dosje«, saj je v javnost kmalu po nesreči prišel posnetek precej divje vožnje Cetinskega po Rovinju, tudi po tej nesrečni, ozki ulici.

Cetinski je sicer za revijo Glorija kmalu po nesreči dejal, da se nesreče zelo dobro spominja. Da se je res vozil po tej ulici, ki pa da je tako ozka, da je v ovinku pred krajem dogodka moral skoraj popolnoma ustaviti. Kmalu naj bi začutil, kot da je nekaj povozil, ko je stopil iz avta, se je izkazalo, da pod njim leži človek. »Tega prizora ne bom mogel nikoli izbrisati iz spomina,« je dejal Tony Cetinski.

Njegova zgodba naj bi kar držala, saj policija na avtu ni našla sledi, ki bi nakazovale, da je pokojni pred nesrečo stal, in je očitno res ležal na pločniku. Prav tako naj bi Cetinski čez njega peljal le s sprednjimi kolesi.