David Goffin je na sklepnem turnirju najboljše osmerice v uvodnem dvoboju proti prvemu igralcu sveta Rafaelu Nadalu pokazal svojo najboljšo igro doslej. Belgijec je po dobrih 160 minutah presenetljivo s 6:4 v odločilnem nizu premagal prvega igralca sveta Rafaela Nadala. Goffin bi lahko dvoboj končal precej hitreje, a je večkrat plačal davek pritiska. Kljub temu je zdržal do konca in osvojil največji skalp v karieri. Po dvoboju je prišla presenetljiva vest, da Rafael Nadal zapušča London. Španec pravi, da so bolečine v kolenu prehude, da bi lahko izpeljal turnir do konca. »Bilo je zelo hudo že proti Goffinu. A sem nekako zdržal. V takšnih mukah si ne želim več igrati tenisa,« je sporočil Rafael Nadal, ki ga bo v skupini Peta Samprasa danes zamenjal Pablo Carreno Busta.

Rafael Nadal bo kljub temu končal sezono kot številka 1 svetovnega tenisa. Njegova želja, da bi prvič osvojil prestižni sklepni turnir najboljše osmerice, bo ostala neizpolnjena. V boju, da bi bil ob koncu leta najboljši na svetu, je imel Nadal v zadnjih tednih zelo natrpan urnik. Šele ko je videl, da ga Roger Federer ne napada na mestu številke 1, je Nadal izpustil turnir v Baslu, zaradi bolečin pa tudi ni odigral do konca mastersa v Parizu. »Za mano je sanjsko leto. Skušal se bom čim bolje pripraviti na naslednjo sezono,« sporoča Nadal.

 David Goffin je potrdil, da je zmaga proti Nadalu njegova največja doslej. »Opazil sem, da ima nekaj težav s premikanjem, a nisem zato nič lažje dosegal točk. Nadal je igral zelo močno, zato ga je bilo težko voditi po igrišču. A mi je uspelo,« je navdušen David Goffin, ki se bo danes pomeril z Grigorjem Dimitrovom. Oba igralca sta prvi dvoboj dobila tesno, današnji zmagovalec pa bo blizu uvrstitvi v sobotni polfinale.

Tudi današnji prvi dvoboj v londonski areni 02 je potrdil, da so dvoboji zelo izenačeni. Marin Čilić in Jack Sock sta se borila za prvo zmago na sklepnem turnirju najboljše osmerice, uspešnejši pa je bil Američan. Sock je igral atraktivnejši tenis, imel veliko nihanj, a je kljub temu ugnal Čilića, ki je v Londonu izgubil še drugi dvoboj, ko je v odločilnem nizu prvi odvzel tekmecu začetni udarec.

Današnji dan je bil uspešen za Blaža Kavčiča. Najboljši slovenski igralec je prvi nosilec turnirja v Indiji, kjer je v prvem krogu s 6:4, 6:4 premagal Francoza Geoffreyja Blancaneauxa. Manj uspešen je bil v Čilu Blaž Rola. Slovenec, 208. igralec sveta, je v prvem krogu s 4:6, 6:7 (5) izgubil proti Portugalcu Goncalu Oliveiru, ki je na svetovni lestvici tri mesta slabši.