November bo postregel s kar tremi derbiji med Olimpijo in Mariborom. Poleg današnje prve četrtfinalne tekme v pokalu bo v Ljudskem vrtu v petek prvenstveni derbi, povratni dvoboj v pokalu pa bosta tekmeca odigrala 29. novembra. Navijači si od klasičnega srečanja zagotovo obetajo veliko, vendar je bolj realno pričakovati preudarnost na obeh straneh.

Kljub temu je po uvodnih minutah in igri na sredini igrišča Olimpiji že uspelo priti globoko v kazenski prostor Olimpije, vendar Dino Štiglec pred vrati Maribora s predložkom ni našel strelca. Je pa zato njegov strel z razdalje v 10. minuti presenetil Matka Obradovića, ki je bil ob ne najbolj natančnem strelu zelo nespreten, kar je izkoristil hitri Ganec Issah Abass in popeljal zelene v zgodnje vodstvo.

Obradović se je nekaj minut zatem izkazal z obrambo dobrega strela Denisa Klinarja. Maribor se je v nadaljevanju zbral, vzpostavil nekaj več posesti, a si pravih priložnosti ni priigral. V 35. minuti je namesto do morebitnega izenačenja vijoličnih prišlo do izdatnega vodstva domačih. Nik Kapun je malce izven kazenskega prostora prejel podajo, se hitro obrnil, zamujal je Marvan Kabha, natančen diagonalen strel pa je stresel majhno mrežico. Obradović je bil nemočen.

V nadaljevanju so z dvema napadalcema poizkušali Mariborčani, a je bila Olimpija tokrat premočan nasprotnik in si z golom v 90. minuti priborila ogromno prednost pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu. Končni rezultat 3:0.