Američanka Mikaela Shiffrin (55,66) je bila najhitrejša v prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v Leviju. Drugi čas je dosegla Slovakinja Petra Vlhova (+0,21), tretjega pa Švedinja Frida Hansdotter (+0,73). V drugo vožnjo sta se z devetim in dvanajstim časom uvrstili Slovenki Ana Bucik (+1,80) in Maruša Ferk (+2,23). Bucikova je nato zadržala uvrstitev, Ferkova pa ob slabšem spodnjem delu izgubila pet mest. Proga, ki jo je postavil slovenski trener Denis Šteharnik, je očitno ustrezala današnjima dobitnicama točk iz slovenskega tabora.

Brez nastopa v drugi vožnji sta ostali Klara Livk (+3,98), ki je bila z 38. časom prepočasna, in Meta Hrovat, ki je odstopila. Drugi spust je nato zares odlično opravila 22-letna Slovakinja Vlhova, ki je s prvega mesta izrinila najboljšo slalomistko zadnjih let Američanko Shiffrinovo.

Jutri bo v Leviju na sporedu še moški slalom, karavana alpskih smučarjev pa se nato seli v kanadski Lake Louise, kjer bodo konec novembra na sporedu hitre discipline. Wendy Holdener pa je s tretjega mesta izrinila Frido Hansdotter.