Švedska je s tem naredila majhen korak k uvrstitvi na veliko tekmovanje, toda pred povratno tekmo v Milanu so tudi Italijani še v dobrem položaju. Precej taktično tekmo, tudi precej grobo, zaradi česar so se pritoževali predvsem gostje, je z edinim zadetkom odločil Jakob Johansson.

Ta je v 61. minuti izkoristil dobro podajo iz stranskega avta, po odboju z glavo je dobil žogo na robu kazenskega prostora in močno ustrelil, na poti do mreže pa se je ta dotaknila še italijanske obrambe in zmedla vratarja Gianluigija Buffona.

Pred tem je imel najlepšo priložnost za goste Andrea Belotti, za Švede pa Ola Toivonen, v drugem delu pa je Matteo Darmian sicer zadel okvir vrat, a je sodnik pokazal, da je pred tem žoga že zapustila igrišče.

Italijani, ki se bodo skušali izogniti temu, da bi prvič po letu 1958 ostali brez SP, pa bodo imeli na povratni tekmi še eno težavo: Marco Verratti je namreč dobil drugi rumeni karton in bo na tej tekmi manjkal.

Že v četrtek je Hrvaška na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Zagrebu premagala Grčijo s 4:1. Na drugi tekmi pa je Švica v gosteh premagala Severno Irsko z 1:0. V soboto bosta v zadnjem dvoboju igrali še Danska in Irska. Povratne tekme bodo v nedeljo, ponedeljek in torek.