Dirka formule 1 v Sao Paulu bo zaradi že znanega prvaka izgubila nekaj sijaja in napetosti. A to še ne pomeni, da bo dolgočasna. Predvsem ekipa Red Bull si bo želela z dobro uvrstitvijo jasno pokazati tekmecem, da bodo morali v prihodnjem letu na njih še kako računati. To pot zelo verjetno le na Maxa Verstappna, ki je na zadnjih dirkah izredno hiter. Če je imel Nizozemec med sezono veliko smole s tehničnimi okvarami, so te zdaj doletele Daniela Ricciarda, ki bo po vseh verjetnosti tudi dirko v Braziliji začel s kazenskim pribitkom desetih startnih mest zaradi menjave delov pogonskega sklopa.

Lewis Hamilton pa žanje priznanja z vseh strani, med drugim mu je za naslov prvaka čestital njegov nekdanji največji tekmec Fernando Alonso: »Mislim, da je trenutno najboljši dirkač v formuli 1, saj zna tudi iz ne najboljšega dirkalnika potegniti vse. Letos Mercedes nima premočnega dirkalnika, pa mu je vseeno uspelo. Zato je povsem zasluženo postal še enkrat prvak, in kolikor ga poznam, ga to ne bo ustavilo pri lovu na peti naslov.« Hamilton pa tudi ne kaže posebnega »sočutja« do ekipnega tovariša Valtterija Bottasa. Ta se bo na preostalih dveh dirkah bojeval s Sebastianom Vettlom za naslov podprvaka. »Mislim, da Valtteri to zmore tudi brez moje pomoči. Moj cilj na preostalih dveh dirkah sta seveda dve zmagi. Valtteri je vso sezono trdo delal, zato bi mu zelo privoščil skupno drugo mesto. In če bo ekipa to od mene zahtevala, mu bom seveda pomagal.«

Sebastian Vettel pa si bo letošnjo sezono zapomnil tudi po celi vrsti svojih in Ferrarijevih napak, slabih živcev in dejstva, da so bili rdeči po poletnem premoru preslabo pripravljeni na nadaljevanje sezone. Tako nekako je dejal tudi vodja Sergio Marchionne: »Letos smo imeli lepo priložnost, a smo jo zapravili tako po krivdi ekipe kot po krivdi dirkačev. To ni bila smola, poraz je le odraz našega dela v ekipi. Tehnika gre na račun ekipe, dirkača sta nekajkrat ravnala napačno in točke prepuščala Hamiltonu.« Tudi Vettel se delno strinja s to oceno, saj je pred dirko dejal, da želi poraz vsaj malo ublažiti z dvema zmagama do konca sezone. In da mu je še kako žal za trčenje s Hamiltonom v Bakuju: »Največja napaka je bilo trčenje v Bakuju.« Se pa po koncu letošnje sezone od formule 1 dokončno poslavlja Felipe Massa, ki je od leta 2002 do zdaj nabral enajst zmag.