Potem ko so Slovenci četrtkovo jubilejno 400. tekmo, odkar igrajo kot samostojna reprezentanca, končali učinkovito in po podaljšku premagali gostitelje, se danes ni razpletlo po načrtih Slovenije.

Prvo tekmo je v vratih začel in končal Matija Pintarič, danes sta priložnost dobila še preostala vratarska člana ekipe na turnirju. Večji del tekme je branil Robert Kristan, po enoletni odsotnosti povratnik v izbrano vrsto, ki je ob 13 obrambah dobil en gol, potem pa še Gašper Krošelj (6 obramb, dva prejeta gola). Za razliko do prve tekme s Francozi je bila tokrat predstava precej bolj obrambno naravnana, tako da strelci ne v eni ne v drugi ekipi niso prišli na svoj račun (razmerje strelov 23-19 za zmagovalce).

Začetek je bil sicer spodbuden; Rok Tičar, ki je že na tekmi s Francozi pokazal, da je med najbolj razpoloženimi v tem reprezentančnem premoru, je namreč začetno vodstvo tekmecev izničil in v sedmi minuti izenačil na 1:1.

A ta zadetek je bil prvi in tudi zadnji slovenski. Nadaljevanje je postreglo z več izključitvami na slovenski strani kot na latvijski, na polovici tekme so tako imeli Latvijci dva igralca več na ledu in številčno prednost tudi izkoristili za vodstvo z 2:1, še pred koncem drugega dela pa je nato Arturs Salija povišal na 3:1.

V zadnjem delu so skušali Slovenci priti do ugodnejšega izida, a ni šlo, nazadnje je Savolainen tvegal še z igro brez vratarja ob koncu dvoboja. Takrat pa so Latvijci prišli do še svojega zadnjega zadetka na tekmi ter z golom na nebranjena vrata potrdili zmago za končnih 4:1

Turnir se bo za Slovenijo končal v soboto ob 20. uri, tekmica pa bo reprezentanca Belorusije.