Steven Stamkos, Nikita Kučerov in Alex Killorn so za goste vsak dosegli po gol in podajo že v uvodni tretjini, en gol pa je v tem delu tekme dosegel še Victor Hedman, skupaj pa je Tampa v le 2:02 minute pokopala vratarja kraljev Jonathana Quicka in s tem vodilni ekipi pacifiške skupine prizadejali prvi domači poraz po rednem delu na domačem ledu.

Po enkrat je za zmago zadel še Vladislav Namestnikov v zadnji tretjini, vratar gostov Peter Budaj pa je proti svoji nekdanji ekipi zbral 22 obramb. Slovenski hokejski zvezdnik Kopitar je v statistiko vpisal eno podajo, proti vratom tekmeca pa je sprožil štiri strele, a neuspešno.

Slovenski zvezdnik sedmi po točkah v celotni ligi

Kopitar je zbral že 20 točk v novi sezoni. Zanimivo, da je v minuli sezoni 20. točko vpisal šele 9. januarja. Kopitar je od začetka nove sezone zbral 12 podaj in osem golov, kar ga uvršča na sedmo mestu najboljših igralcev lige NHL po točkovnem izkupičku.

Na vrhu lestvice najučinkovitejših igralcev v ligi NHL ostaja Stamkos, ki je zbral 30 točk. Kučerov je drugi z 29 točkami. Pred Kopitarjem so še Johnny Gaudreau (22), Jaden Schwartz, Blake Wheeler in Jakub Voraček (vsi po 21 točk). Tako kot Kopitar sta po 20 točk zbrala še Claude Giroux in Vladimir Tarasenko.

Na vrhu najboljših strelcev lige je s 16 goli Kučerov, Kopitar je na 14. mestu, med najboljšimi podajalci pa je Kopitar na 13. mestu, vodi Stamkos z 22 podajami.

Naslednja tekma kralje čaka v nedeljo, ko bodo prav tako v domači dvorani gostili kalifornijske tekmece San Jose Sharks. Los Angeles tudi po porazu s 24 točkami ostaja na čelu pacifiške skupine, drugouvrščeni Las Vegas ima pet točk manj od vodilnih kraljev.