Pohodnik se je ob padcu poškodoval, po štirih dneh v breznu pa mu je uspelo prek prenosnega telefona poslati klic v sili. Avstrijski policisti in reševalci so ga našli v noči na danes in ga rešili, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

45-letnik je minuli petek obvestil svojega očeta, da v prihodnjih dneh načrtuje pohod. Ker se do ponedeljka ni več oglasil, kar zanj ni bilo običajno, so njegovi sorodniki obvestili policijo, da ga pogrešajo. Med preiskavo so nato v bližini jezer Gosau v Zgornji Avstriji našli njegov s snegom prekrit avto.

Prva iskalna akcija je bila neuspešna. Pogrešanemu je nato v noči na četrtek uspelo, da je po prenosnem telefonu poslal klic v sili, a se je telefonska zveza kmalu prekinila. Reševalci so nato z njim navezali stik prek sporočil sms, prek katerih jim je nato 45-letnik sporočil, da je pred štirimi dnevi padel v približno 30 metrov globoko brezno. Reševalci so nato ob 1. uri zjutraj sprožili iskalno akcijo in okoli 4. ure so poškodovanega pohodnika tudi našli in rešili.