Agüero, ki je vse od prestopa iz madridskega Atletica leta 2011 član Manchester Cityja, je v svet profesionalnega nogometa zakorakal že pri svojih 15 letih, ko je zaigral za Independiente iz rodnega Buenos Airesa. V zadnjih šestih letih se je 29-letni napadalec uveljavil kot eden nosilcev igre angleškega prvoligaša, nedavno pa je postal celo najboljši strelec v zgodovini trenutno vodilnega kluba premierlige.

»Ko sem igral za Independiente je zaokrožila novica, da si me želita Milan in Real Madrid. Ne vem točno, kje sem to prebral, a pisalo je, da sta kluba s tem uničila sanje Independienteja,« je novinarjem dejal argentinski reprezentant in dodal: »Od nekdaj sem načrtoval, da se po izteku pogodbe s Cityjem leta 2019 vrnem k Independienteju. Sicer lahko s Cityjem podaljšam dogovor še za dodatno leto, kar je prioriteta, a si puščam odprte možnosti.«

Agüero se v teh dneh z reprezentanco Argentine pripravlja na prijateljska obračuna z Rusijo in Nigerijo, na katerih bo zaigral tudi njegov rojak Lionel Messi. Tako kot Agüero pa tudi nogometaš Barcelone priznava, da želi kariero zaključiti v domovini.

Vendar pa Messi za razliko od reprezentančnega soigralca nikoli ni branil barv domačega kluba iz Rosaria, saj je že pri 13 letih odšel v katalonsko prestolnico. »Z veseljem bi postal član Newell's Old Boys in zaigral na stadionu, kjer sem si ogledal ogromno tekem. Ne vem točno, kaj se bo zgodilo v prihodnjih letih in kako se bom takrat počutil. Trenutno živim iz dneva v dan in se na prihodnost ne osredotočam,« je razkril Messi.