Gostovanje v Phoenixu je za slovenskega košarkarja Gorana Dragića venomer nekaj posebnega. Tamkajšnjo moštvo v ligi NBA je bilo za 31-letnega Ljubljančana prvo onkraj Atlantika, pri njem pa si je tudi ustvaril ime v najmočnejši ligi na svetu. Čeprav so se odnosi med stranema kasneje skrhali, kar je privedlo do tega, da je Dragić pozimi 2015 zahteval menjavo in odšel k Miami Heat, se vedno rad vrača v mesto v Arizoni. Ne le zato, ker v njem živita njegova bratranca ali ker ga imajo navijači še vedno izredno radi, temveč tudi zaradi dobrih predstav, ki mu proti soncem vedno uspejo. Tokrat je k zmagi Miamija prispeval največ točk v letošnji sezoni, 29, temu pa dodal še devet skokov in štiri asistence.

Dragić doslej uspešen petkrat

Odkar je Dragić zapustil Phoenix, se je z njim pomeril šestkrat. Kar petkrat je bil uspešen, klonil pa le enkrat, kar mu gotovo daje določeno zadoščenje. Tokratna zmaga je bila za Miami precej pomembna, saj moštvo še vedno išče pravo identiteto, pri čemer jim je vsak uspeh v izredno pomoč. »Proti nekdanjemu moštvu se želiš vedno izkazati. Tokrat sem se počutil odlično, gotovo pa je k temu pomagalo tudi dejstvo, da to dvorano dobro poznam in sem na njo navajen. Vesel sem, da smo na koncu prišli do zmage,« je bil po uspehu zadovoljen Goran Dragić. Na prejšnjih obračunih proti Phoenixu je po vrsti prispeval 21, 22, 25, 24 in 16 točk, tokrat pa je postavil letvico še više. Kljub kar 115 prejetim točkam je bil z zmago zadovoljen tudi trener Erik Spoelstra, ki je po dveh tekmah odsotnosti zaradi rojstva hčerke znova lahko računal na Diona Waitersa. Začetna peterka Dragić, Waiters, Richardson, Winslow in Whiteside naj bi bila končno tisto, kar je strateg Miamija iskal. Ali bodo s tem prišli tudi boljši rezultati, bo jasno na prihodnjih tekmah.

Najbolj vroča ekipa ta hip v ligi NBA je sicer Boston Celtics. Moštvo trenerja Brada Stevensa je sicer že na prvi tekmi sezone doživelo hud udarec, ko si je gleženj zlomil zvezdnik Gordon Hayward. Šok ob izgubi pomembnega člana je trajal le omenjeni in naslednji obračun, ki ju je izgubilo, naslednjih deset pa je Boston dobil. Največ zaslug za to ima še en novinec Kyrie Irving, ki je poleti prišel iz Clevelanda.