Znani, ki se zanimajo za modo, se ta teden družijo na ljubljanskem tednu mode Ljubljana Fashion Week v garažni hiši Kozolec. Modnih revij in mreženja, ki spremlja uradno dogajanje, se udeležujejo predvsem imena domače blogarske in modne scene, opazili smo pevko Raiven ter televizijski voditeljici Špelo Močnik in Ulo Furlan, ki se je sprehodila tudi po modni pisti. Raiven je v torek koncertirala v ljubljanskem SiTi teatru, nekaj sto metrov stran v Koloseju je bila takrat filmska premiera nove ekranizacije Umora na Orient Ekspresu.

Slovitemu knjižnemu detektivu v čast so bili osrednja tema večera brki. K sreči so že precej časa v modi in tako so organizatorji gostom ponudili fotografiranje z brkatim rekvizitom, ki je zadnja leta obvezen dodatek na vsaki spodobnejši rojstnodnevni zabavi. Med tistimi, ki so za hece in so se z brki na palici nastavili fotografom, smo opazili nekdanjo atletinjo Alenko Bikar ter glasbenega komentatorja in nekdanjega punkerja Igorja Vidmarja. Glasbeni strokovnjak si namreč še vedno brije brado in brke, ne vemo pa, ali res zato, da spominja na Pankrte, kot se je na račun domačih punkerjev v besedilu skladbe Balkan pred davnimi leti pošalil Johnny Štulić, pevec hrvaške Azre.

Lado Bizovičar rad spreminja frizuro, televizijska voditeljica Rosvita Pesek je še nikoli ni

S sorodnimi temami so se ta teden spogledovali v reviji Story: izvedeli smo, da ima odmevna voditeljica OdmevovRosvita Pesek morda ves čas enako pričesko zato, ker že 25 let obiskuje isto frizerko. Bolj naklonjen spremembam je televizijski voditelj Lado Bizovičar, čigar pričeski so se posvetili v reviji Suzy. Zgodovinskemu pregledu pričeske voditelja, ki je nazadnje postal »eleganten blondinec«, so namenili kar dve strani, med bolj izstopajočimi je leto 2007, ko je po letih spredaj na dolgo in zadaj na kratko pristriženih las menda »presenetil z mehkobo, ki je pri njem dotlej nismo bili vajeni«. Njegovi lasje so po mnenju Suzy takrat sijali, »da bi jih človek najraje pobožal«.

Dokumentirano urejeni in lepo negovani znani Slovenci so ta teden tudi drugače pritegnili največ zanimanja rumenih novic. V Lady smo izvedeli na primer, da Werner pripravlja koncert v Domžalah, kjer bodo prvič na voljo VIP-vstopnice. Te bodo odprle vrata v sekcijo, kjer bodo stregli kanapeje, sladice in izbrano penino, prav vsi obiskovalci pa si lahko obetajo dišeče doživetje, saj bo celotna domžalska dvorana Komunalnega centra odišavljena z njegovim novim parfumom King. V Zvezdah poročajo o zasebnem življenju postavnih članov glasbenega dvojca 2Cellos. Luka Šulić, ki se je pred nekaj meseci poročil, je dobil sina Vala, zato so članek v šali naslovili kar »3Cellos«, niso pa se mogli upreti nepotrebni primerjavi z njegovim sodelavcem Stijepanom Hauserjem. Ta je namreč nedavno »končal zvezo s hrvaško pevko Jeleno Rozga, medtem ko je Luka očitno iz drugačnega, družinskega testa«.

Matjaž Nemec si želi fizičnega angažmaja, Pahor govore sestavlja na fitnesu

Nismo še končali naštevanja prigod uglednih negovanih moških. V reviji Story so se pogovarjali s podpredsednikom državnega zbora Matjažem Nemcem. Pogovor o zasebnem življenju so v uvodu utemeljili z opazko, da so ljudje ob vseh naslovnicah v dnevnih časopisih vendarle »tudi sami krvavi pod kožo, imajo prostočasne dejavnosti in ljubezni«. O zasebnem življenju Nemca smo izvedeli predvsem to, da rad hodi v naravo v družbi svoje žene, manekenke Iryne Osypenko Nemec, da je kot večina tudi njun pes razvajen, večino intervjuja pa se je novinarka predvsem čudila nad tem, da ga je kot otroka kiparja in likovne kritičarke od nekdaj bolj zanimal nogomet. Nemec je reviji Nova priznal, da ne bi kandidiral za predsednika republike, saj se bolj vidi v poklicih, ki »zahtevajo velik fizični in osebni angažma«.

Poleg Nemca je zelo angažirana tudi Sonja Poljanšek Škrabec, žena znanega poslovneža Janeza Škrabca. Podobno kot pred nekaj meseci njen mož je za revijo Suzy klepetala z Danico Lovenjak. Od lastnice slovitega centra za zdravje in lepoto v Ljubljani, ki ga obiskuje tudi Borut Pahor, smo izvedeli, kako predsednik večkrat omeni, da se mu med treningom utrne veliko dobrih idej, tam pa sestavi tudi kakšnega od svojih govorov. Sonja Poljanšek Škrabec je še povedala, da ima zveste stranke že 25 let in da ji tako tudi tisti, ki so se vmes na primer preselili v Dubaj, povedo, da takšnih storitev tam ne najdeš. Kot je dodala podjetnica, nikoli ni hrepenela po prestižu – niti pri hrani. Pravi, da ne mara kaviarja in ostrig oziroma ne potrebuje jedi, »v kateri so penice ali dimčki«, rada pa ima golaž in ričet. Tudi nakupovanje ji ne gre od rok, saj ima ves čas slabo vest, da ni v službi. No, morda si bo v kratkem vseeno kupila nove palice za golf, saj z istimi igra že dvajset let.