Po srčno-žilno diagnozo se bolnikom v jeseniški bolnišnici ni več treba odpraviti na bolnišnični oddelek, pač pa v nove in sodobno opremljene prostore nekdanjih ginekoloških ambulant. »To je bil naš cilj, da popolnoma ločimo bolnike, ki so v bolnišnici, in tiste, ki pridejo k nam samo na pregled,« je dejal predstojnik internistične službe v Splošni bolnišnici Jesenice primarij Igor Rus, dr. med.

»Čeprav imamo mnogo več prostora kot prej, že ugotavljamo, da nam ga že primanjkuje,« je dejal napol v šali. »Imamo pa vrhunsko opremo, ki nam skupaj s prostori omogoča popolno celostno obravnavo bolnikov.« Med drugim je izpostavil vrhunska aparata za ultrazvok srca ter nov aparat za merjenje obremenitev.

Odkar enota za srčno-žilno diagnostiko deluje v novih prostorih, pa se je močno povečala tudi vnema zaposlenih, dodaja. Tako ambulanta deluje po 12 ur na dan, kar se odraža v mnogo krajših čakalnih vrstah. Te so za področje srca in ožilja trenutno najkrajše v Sloveniji, dodaja Rus in za primer navaja, da bolnike za ultrazvok srca z napotnico z oznako redno vpisujejo že za preglede za januar prihodnjega leta. pe