Tudi na drugi domači tekmi v Fibini ligi prvakov so košarkarji Olimpije ostali praznih rok. Italijanski prvak Venezia je Ljubljančanom v prvem polčasu ponujal možnost, da si ustvarijo višjo prednost, a je košarkarji trenerja Gašperja Okorna niso izkoristili. Gostje so to znali kaznovati in so tako zmajem v 5. krogu prizadejali četrti poraz.

Prost nedeljski dan in ponedeljkova treninga so na košarkarje Olimpije vsaj na začetku vplivali blagodejno, saj so obračun proti Venezii odprli odlično. Žoga je v napadu od samega začetka dobro krožila, na drugi strani pa je funkcionirala tudi obramba, a je tudi res, da so gostje zgrešili marsikateri odprt met. Italijansko moštvo v Stožicah nikakor ni našlo pravega ritma, a so jim na pomoč priskočili kar nasprotniki. Olimpija bi si namreč lahko že v prvem polčasu nabrala višjo prednost, toda storila je marsikatero nepotrebno napako, ob tem pa grešila tudi proste mete. V drugi četrtini so jih ljubljanski košarkarji zapravili celo pet zapored, do konca polčasa pa jih izvajali le s 36-odstotno uspešnostjo (11-4). Kljub temu so na glavni odmor odšli s prednostjo petih točk, a grenkim priokusom, saj bi morala biti ta precej višja.

Italijanski prvak je zamujeno priložnost slovenskega kluba kaznoval na začetku drugega polčasa, ki ga je odprl z delnim izidom 7:0 in v 23. minuti prvič na tekmi povedel. Gostitelji v napadu naenkrat niso več imeli rešitev, z izjemo Jordana Morgana, ki je bil z osmimi točkami edini strelec svojega moštva do zadnjih dveh minut tretje četrtine. Olimpija se je sicer po zaslugi dobre obrambe še držala v igri za zmago, a so gostje znali kaznovati vsako njihovo napako. Zimzeleni 37-letni Tomas Ress je v zadnji četrtini zadel pomembni trojki, s tem pa so samozavest pridobili tudi soigralci, ki prednosti do konca tudi po zaslugi neumnosti Ljubljančanov niso več izpustili iz rok.

»V prvem polčasu smo delovali dobro na obeh straneh. Venezia je bila morda zrela za višji zaostanek, a smo morali misliti tudi na drugi polčas. Iskali smo trenutke za počitek Oliverja in Morgana, a se z menjavama ni izšlo. Vseeno je bila podlaga za drugi del dobra. Težko je pričakovati, da bomo Venezio kar razbijali v Ljubljani. Imeli smo ravno pravo prednost, ki te ne uspava in ti nekaj prinaša,« je sprva mirno začel Gašper Okorn, nato pa močno povzdignil glas. »Razočaran sem nad drugim polčasom in celotno sliko. Bili smo dobro pripravljeni, a je treba to pokazati vseh 40 minut. Začetek drugega polčasa je za sabo potegnil stare bolezni, ki nas tarejo. Venezia nas je ujela in povedla, zagrabila nas je panika in stvari smo hoteli reševati nemudoma. Vsak je želel vzeti stvari v svoje roke, rezultat pa je bil viden. Če k temu dodamo še zgrešene proste mete, polaganja in popravljanja na obroču, potem se drugače ni moglo razplesti. Besen sem, saj sem prepričan, da bi tekmo lahko tudi ob odsotnosti Talorja Battla dobili.«

Fibina liga prvakov, skupina C, ostali izidi 5. kroga: Bayreuth – Estudiantes 84:90 (po podaljšku), Strasbourg – AEK 80:78, jutri ob 18.30: Rosa Radom – Banvit.