Nova Nutella bo vsebovala več posnetega mleka v prahu in več sladkorja, še vedno pa bo vsebovala palmovo olje, katerega pridelava in uživanje sta za okolje in človeka zelo škodljiva.

Nutella je do sedaj vsebovala 7,5 odstotka posnetega mleka v prahu in 55,9 odstotkov sladkorja, novi recept pa predvideva 8,7 odstotno vsebnost posnetega mleka v prahu in 56,3 odstotke sladkorja.

Iz Ferrera so ob odločitvi sporočili, da se kakovost in druge lastnosti Nutelle ne bodo spremenile. Morda bo le barva namaza zaradi sprememb nekoliko svetlejša, so pojasnili.

Oboževalci se iz različnih razlogov s spremembo ne strinjajo

Mnogi oboževalci tega sladkega namaza so na družbenih omrežjih izrazili, da po njihovem mnenju namaz spremembe ne potrebuje, saj je že danes odličen.

Spet druge je zmotila sama narava spremembe, saj bo nova Nutella vsebovala še več sladkorja, hkrati pa nič manj palmovega olja, ki je škodljiv za okolje in zdravje. Ferrero je oboževalcem sporočil le, da tudi druge znamke redno spreminjajo svoje produkte.

Za spremembo so se v podjetju Ferrero odločili po tem, ko jih je močno kritiziral madžarski organ za varnost hrane, ki je ugotovil, da je tamkajšnja Nutella manj kremasta od avstrijske.