Brazilski nogometaš s slovenskim potnim listom Marcos Tavares je z doseženimi tremi goli na gostovanju v Krškem brez težav prepričal strokovno žirijo Dnevnika in zmagal v glasovanju za najboljšega nogometaša petnajstega kroga v prvi slovenski ligi. Mariborskega kapetana smo spomladi razglasili za najboljšega nogometaša sezone, v tem tekmovalnem obdobju pa se je prvič zavihtel na najvišji položaj.

Marcos Tavares je eden najprepoznavnejših igralcev v prvi ligi, v kateri nastopa že od sezone 2007/08. V dresu Maribora je na igrišču prebil več kot 23.000 prvenstvenih minut in dosegel 128 zadetkov. Le dva gola več je v zgodovini tekmovanja zabil dosedanji prekmurski rekorder Štefan Škaper, ki ga Tavares pospešeno lovi. Pred meseci je povedal, da bi rad do zimskega premora postal absolutni kralj med strelci v prvi ligi, za kar bo imel priložnost na naslednjih štirih tekmah, ko se bo prvak Maribor do konca jeseni pomeril z Olimpijo, Celjem, Gorico in Aluminijem.

Tavaresov zadnji hat-trick v Posavju je bil spektakularen, saj je gole dosegel z glavo in obema nogama. »Vsi vemo, kako spreten je Tavares pred nasprotnikovimi vrati. Naša skupna naloga je, da pride čez mejo 130 zadetkov in zasede prvo mesto na večni lestvici strelcev. V Krškem je odigral vrhunsko,« je v soboto zvečer komentiral mariborski trener Darko Milanič.

V tej sezoni je bil nogometaš iz Porto Alegreja eden najzaslužnejših za preboj Maribora v ligo prvakov, a na zadetek v najelitnejšem tekmovanju še čaka. Prav posebno spoštovanje Tavares uživa med štajerskimi navijači, ki so enotnega mnenja, da gre za živo legendo kluba. Med njegovimi vidnejšimi mejniki velja izpostaviti tudi najhitreje doseženi zadetek v prvi ligi, ko je v pretekli sezoni v polno zadel že v osmi sekundi tekme proti Domžalam.