Pri 20 letih še vedno velja za velik up slovenske košarke, a marsikdo je pričakoval, da bo danes že igral za katerega izmed uglednih evropskih klubov. Žan Mark Šiško v letošnji sezoni v dresu Ilirije končno dokazuje, česa je sposoben. V kolikor bo podobne predstave nadaljeval, ni daleč dan, ko bo košarko igral na višji kakovostni ravni. Svoj talent je Šiško nazadnje postavil na ogled ob zmagi Ilirije proti Krki v 5. krogu državnega prvenstva, ko je dosegel 25 točk in zbral po sedem skokov in asistenc ter s statističnim indeksom 32 postal Dnevnikov igralec kroga.

Po kaljenju v mlajših Olimpijinih selekcijah je Šiško v sezoni 2013/14 članske minute nabiral pri LTH Castingsu v drugi ligi. Kljub dobrim predstavam je počilo med njim in trenerjem Gašperjem Potočnikom, zaradi česar je poleti 2015 odšel v Zagreb k Ciboni. Trener Slaven Rimac ga je počasi uvajal v moštvo, in ko se je zdelo, da se je Šiško pri nekdanjem evropskem velikanu dodobra ustalil, je prišlo do poškodbe. Po povratku ni več našel mesta v rotaciji Rimca, zaradi natrpanega ritma tekem mu je primanjkovalo treningov, zamujati so začela tudi izplačila. Ob koncu leta 2016 je tako Šiško prekinil pogodbo s Cibono in odšel k drugoligašu Iliriji, kjer ga je trener Saša Dončić sprejel z odprtimi rokami. »Ima podoben talent kot moj sin Luka, le njegova pot je malo drugačna. Boste videli, da bo iz njega še marsikaj,« nam je ob priložnosti dejal Saša Dončić in kot vse kaže, se njegove besede počasi uresničujejo.

Na drugem mestu je v tokratnem izboru pristal Rashun Davis, ki je k zmagi Rogaške po podaljšku proti Zlatorogu prispeval 26 točk, šest skokov in pet asistenc. Tretjega je zasedel Devin Oliver (zmaga Olimpije proti Primorski, 21 točk, po štirje skoki in asistence), četrtega Marijan Čakarun (poraz Primorske proti Olimpiji, 21 točk in 14 skokov), petega pa Dino Murić (zmaga Šenčurja proti Šentjurju, 18 točk in 10 skokov).