V dresu Barcelone, ki je povsem razbila Zagreb (32:22), je debitiral Islandec Aron Palmarsson, ubežnik iz Veszprema. Muhasti 27-letni organizator igre, ki je proti Hrvatom dosegel en gol, se je pred začetkom priprav na letošnjo sezono odločil zapustiti Veszprem (o tem je trenerja Ljubomirja Vranješa obvestil s sporočilom SMS le nekaj minut pred uvodnim treningom) in se ni želel vrniti na Madžarsko. Dolga pogajanja med kluboma so pripeljala do tega, da je podpisal štiriletno pogodbo z Barcelono, Madžari pa naj bi dobili od 700.000 do milijon evrov odškodnine.

V Blaugrani se je okoli 3500 gledalcev občasno zabavalo s skandiranjem »Svoboda, svoboda«, s čimer so mislili na neodvisnost Katalonije, na igrišču pa so njihovi ljubljenci povozili ekipo trenerja Kasima Kamenice. »Zgrešili smo preveč 'zicerjev', strah nas je bilo streljati in iti v kontakt. Vratar Barcelone Borko Ristovski (13 obramb, op. p.) je 'spustil roleto', naša vratarja pa nista imela svojega dneva. Naša samozavest je ogrožena, zato moramo iz glave vreči vse negativnosti,« meni igralec Zagreba Igor Vori, slovenska vratarja pa sta skupaj zbrala le šest obramb: Urh Kastelic pet, Matevž Skok pa eno.

K zmagi proti Zagrebu je dva gola prispeval Jure Dolenec, ki še vedno čaka na operacijo desnega kolena. Prvotno bi morala biti v Barceloni v četrtek, 2. novembra, a so jo preložili na sredo, ko naj bi kirurg »odprl« njegovo koleno in ugotovil resnost poškodbe. Dolenčevi rojaki v dresu madžarskega kluba Pick Szeged (Staš Skube dva gola, Matej Gaber in Mario Šoštarič po enega) so v derbiju kroga v skupini A doma izgubili z 31:34 proti nemškemu Rheinu Neckarju, ki je pod vodstvom odličnega Švicarja Andyja Schmida (9 golov) v 40. minuti vodil že s 27:19.

Manj uspešen je bil slovenski trojec v Kielcah (Blaž Janc 4, Uroš Zorman 2, Dean Bombač 1), ki je izgubil v gosteh proti PSG z 28:33. Francozi, pri katerih se trener Zvonimir Serdarušić ubada z velikimi zdravstvenimi težavami in slabšimi dosežki v ligi prvakov, bodo v novi sezoni dobili novega trenerja. To je 47-letni Španec Raul Gonzalez, sedanji trener aktualnega evropskega prvaka Vardarja in selektor Makedonije: »Odkar sem leta 2014 prišel v Skopje, sem doživljal le lepe trenutke. Verjemite, nikoli nisem razmišljal o tem, da bi zapustil Vardar, a ko so me poklical iz PSG, se je vse spremenilo. Ponudbe takšnega kluba se pač ne zavrača.«

Pete zmage in potrditve prvega mesta v skupini B se je veselila slovenska trojica v Veszpremu (Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek po 3), ki je k skalpu Aalborga s 30:24 prispevala tretjino od skupno 27 golov, ki so jih v tem krogu dosegli Slovenci v tujih klubih. Medtem ko je Palmarsson zamenjal Veszprem za Barcelono, je selitev iz Madžarske v Slovenijo uspela Ivanu Sliškoviću, nekdanjemu igralcu Celja (2013–2015), ki se vrača po poškodbi kolena in mononukleozi. Hrvat, ki so se mu v Veszpremu odrekli, je z nekdanjim klubom le uredil vse za prestop, s pivovarji pa je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja še za eno. Celjani so se danes razveselili še ene novice: Branko Vujović, 19-letni Črnogorec s poljskim potnim listom, ki je Flensburgu zabil kar devet golov, je bil kot najboljši desni zunanji igralec izbran v idealno sedmerko tega kroga.