Na Hrvaškem močno odmeva prometna nesreča, v kateri je bil v petek popoldne udeležen priljubljeni hrvaški pevec Tony Cetinski. Glasbenik je v Rovinju povozil 62-letnega moškega, ni pa še jasno, ali je ta umrl zaradi posledic nesreče ali morda že pred tem. Istrska policijska uprava je konec tedna sporočila, da bo vzrok smrti moškega pokazala obdukcija. Nesreča se je po navedbah policije zgodila v petek okoli 14. ure. Pevec, čigar imena policija sicer ne omenja, je moškega povozil v ostrem nepreglednem ovinku v središču Rovinja. Truplo so po nalogu državnega tožilca poslali na sodno obdukcijo v Pulj, kjer bodo ugotovili vzrok smrti, še piše na spletni strani istrske policijske uprave.

Po besedah očividcev, ki jih povzema Glas Istre, je moški pred nesrečo zapustil lokal, nato pa obležal na bližnjem pločniku, ko je mimo pripeljal Cetinski. Ulica, kjer se je zgodila nesreča, je po poročanju hrvaških medijev enosmerna, zelo ozka in je po njej težko voziti z veliko hitrostjo.

Policija je za hrvaški spletni portal Index.hr potrdila, da je preizkus alkoholiziranosti na kraju nesreče pokazal, da pevec ni vozil pod vplivom alkohola. Pevec je kmalu po nesreči za spletni portal 24sata dejal, da za nesrečo ni odgovoren, ter izrazil prepričanje, da bo to potrdila tudi policija. »Udeležen sem bil v nesrečni dogodek, za katerega nisem odgovoren. Prepričan sem, da bo po ogledu to potrdila tudi policija. Pretresen sem in nimam besed, s katerimi bi lahko opisal najhujši dan v življenju, ki ga človek lahko doživi,« je javnosti sporočil Cetinski.

Vmes se ja na spletu znašel tudi videoposnetek, kako Cetinski v sklopu televizijske oddaje Star in the Car (zvezda v avtomobilu, op. p.) drvi po ulicah Rovinja, tudi po kritični, na kateri je prišlo do nesreče, danes pa je spregovoril tudi sin pokojnega Ibrahima K. V pogovoru za Dnevni avaz je dejal, da vsi vedo, za kako ozko ulico gre, ter da je po njej treba voziti izredno počasi in previdno. Dodal je celo, da je od prijateljev slišal, da njegov oče ni ležal na cesti, kar se je govorilo takoj po nesreči. Pojasnil je tudi, da je njegov oče pred leti v prometni nesreči izgubil drugega sina Harisa in da je od takrat naprej včasih rad pregloboko pogledal v kozarec.