Bavarci so prvi gol dosegli že v 17. minuti, ko jih je v vodstvo popeljal Arjen Robben. Le 20 minut pozneje je Bayern svojo prednost še povečal, potem ko je Robert Lewandowski s pomočjo domačega branilca zadel za 2:0. Vprašanje o zmagovalcu je bilo dokončno odločeno v drugem delu, saj se je v 67. minuti med strelce pri nemških prvakih vpisal še David Alaba. Za častni gol gostiteljev je v 88. minuti poskrbel Marc Bartra, ki je postavil končni izid 3:1 za Bayern.

Slednji je tako s četrto zaporedno zmago v nemškem prvenstvu še povišal svojo prednost, ki sedaj znaša štiri točke pred drugouvrščenim Leipzigom. Moštvo slovenskega vezista Kevina Kampla je bilo z 2:1 boljše od Hannovra in je z zmago prehitelo Borussio Dortmund, ki je padla na tretje mesto.

Derbi je bil odigran tudi v enajstem krogu španske lige. Nogometaši Barcelone so se na domačem Camp Nouu pomerili s Sevillo in slavili zmago z 2:1. Z obema zadetkoma za Katalonce se je izkazal Paco Alcacer, ki je mrežo zatresel v 23. in 65. minuti, pri gostih pa je edini gol dosegel vezist Guido Pizzaro.