Zakaj ste čakali tako dolgo s predstavitvijo majhnega športnega terenca, večina konkurentov ga na trgu že ima?

Na trg smo po našem mnenju prišli ob pravem času. Trg majhnih in kompaktnih športnih terencev namreč ves čas narašča. S T-rocom smo uvrščeni na vrhu med množičnimi znamkami.

Menite, da se bo T-roc prodajal bolje od večjega brata tiguana?

O svojih natančnih načrtih, povezanih s proizvodnjo in prodajo, ne smemo govoriti. Prepričani smo, da bo T-roc prodajna uspešnica. Kupec s T-rocom dobi vstopnico za športni in urbani način življenja. Oblika je všečna in drzna, zato nagovarja mlajše kupce športnih terencev. Je nekakšen moderni dodatek, ki se z merami uvršča pod tiguana in je osredotočen na sodobni življenjski slog.

V paleti imate štiri športne terence. Lahko v prihodnosti pričakujemo še kakšnega?

Pri Volkswagnu smo začeli največjo ofenzivo modelov v zgodovini znamke. Do leta 2020 bomo v celoti prenovili vse modele in se razširili v najpomembnejše razrede. Povečali bomo svojo prisotnost tudi med športnimi terenci. Do leta 2020 naj bi jih imeli v svoji paleti po vsem svetu kar 19, zato naj bi tržni delež povečali na 40 odstotkov.

Kdaj lahko pričakujemo električno različico T-roca ali pa priključni hibrid?

Trenutno za elektrifikacijo T-roca še nimamo načrtov, platforma MQB pa nam omogoča nadaljnji razvoj tehnologij, če si bodo česa podobnega kupci zaželeli. Tem željam lahko zadostimo v najkrajšem času.

Koliko nameravate investirati v električna vozila, koliko električno gnanih volkswagnov bo na trgu leta 2030?

V prihodnjih petih letih bo znamka Volkswagen investirala 3,5 milijarde evrov v optimizacijo dizelskih, bencinskih in motorjev na zemeljski plin. V enakem obdobju bodo naložbe v električno mobilnost dosegle šest milijard evrov. Na letošnjem salonu v Frankfurtu smo tako že predstavili nekaj konceptov električne prihodnosti. Športni terenec I.D. CROZZ nam je že pokazal, kakšna bodo vozila prihodnosti, popolnoma elektrificirana, povezana in digitalna. Načrtujemo, da bomo predstavitve več električnih serijskih avtomobilov začeli leta 2020. maš