Portugalski trener naj bi med letoma 2011 in 2012, ko je še vodil Real Madrid, »pozabil« prijaviti del svojih dohodkov, ki jih je zaslužil s trženjem lastne podobe. Preden je 54-letnik danes pričel zaslišanje, je prisotnim novinarjem zatrdil, da je nedolžen in da je poravnal ves dolg do španskih oblasti.

»Španijo sem zapustil leta 2013, prepričan, da je moj fiskalni položaj zakonit. Dve leti pozneje sem nato izvedel, da je bila proti meni sprožena preiskava in da moram plačati določen znesek. O tem nisem debatiral in se nisem pritožil. Znesek sem poravnal in podpisal dogovor z državo. Vse je bilo poravnano,« je pred sodiščem Pozuelo de Alarcon v Madridu danes dejal Mourinho in zatrdil, da je zanj celoten primer končan. »Tu ni nobene debate. Vsota je bila plačana in dokumenti podpisani. Vse je v skladu z zakonom in primer je končan. To je tudi razlog, da sem prišel.«

Kot poroča Marca, naj bi bil primer trenerja na las podoben tistim, v katere so bili v zadnjih letih vpletena številna sloveča nogometna imena, kot so Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Javier Mscherano. Po mnenju tožilstva je namreč problematičen način, ki ga je Mourinho uporabil pri upravljanju in prijavi svojih prihodkov, saj je pri tem uporabil podjetja iz davčnih oaz.

Španski mediji sicer še poročajo, da je nogometni trener na zaslišanju odgovarjal le na vprašanja svojega odvetnika, medtem ko je tista s strani javnega tožilca ignoriral.