Šestintridesetletniku je navijač Marseilla med ogrevanjem namenil nekaj žaljivk, Evra mu ni ostal dolžan. Ko se je skupina navijačev približala igrišču, pa so se igralci francoskega kluba umaknili, le Evra je ostal, navijaču pa odmeril visoko brco v višino glave.

Varnostniki so sicer hitro ukrepali in začeli miriti strasti, a škoda je bila narejena. Evra, ki je bil sicer med rezervisti, je dobil rdeči karton še pred začetkom tekme, o njegovem incidentu pa so se seveda razpisali tuji in domači mediji.

»Patrice je izkušen, ne bi smel tako reagirati, to je jasno. Je več kot izkušen igralec. Tako ne smeš odgovoriti na žaljivke, še bolj neverjetno pa je, da so prišle iz ust naših navijačev. Patrice se bo moral brzdati. To je vse, kar lahko rečem,« je po tekmi dejal trener Marseilla Rudi Garcia.

Incident je spomnil na dogodek iz januarja 1995, ko je bil v glavni vlogi prav tako Francoz in prav tako nekdanji nogometaš Manchester Uniteda. Eric Cantona je takrat po žaljivkah "letečo brco" namenil enemu od navijačev Crystal Palaca, nekdanji izvrstni nogometaš pa je kasneje prejel devetmesečno prepoved igranja.