Kot poroča tiskovna agencija Reuters, je Marchionne presenetljivo vest naznanil na četrtkovi konferenci, na kateri je podprl nižanje stroškov v podjetju iz Maranella, obenem pa se obregnil ob spremembe v formuli 1, ki bi jih lahko prisilile k umiku. »Formula 1 je bila del našega DNK od samega začetka. A če se peskovnik spremeni do te mere, da postane neprepoznaven, potem se v njem ne želimo več igrati,« je dejal prvi mož Ferrarija.

Pri podjetju iz Maranella so nezadovoljni postali po naznanitvi načrtov novega lastnika formule 1, ameriškega podjetja Liberty Media, ki po letu 2020 predlaga cenejše in preprostejše pogonske agregate. S tem bi po besedah lastnikov posledično tudi preostala moštva lahko postala konkurenčnejša. »Liberty ima nekaj dobrih zamisli in dober namen. Med drugim želi, da bi se vsem ekipam znižali stroški, kar je dobro,« je zatrdil Marchionne, a obenem priznal, da se z lastniki razhajajo glede strateškega razvoja po letu 2020.

»Mislim, da mora biti vsem jasno, da če ne najdemo skupne točke, ki bo koristila naši znamki in bo utrdila naš edinstveni položaj, se pri Ferrariju ne bomo šli te zgodbe. Prihodnji torek nas čaka sestanek, ki se ga bomo udeležili z dobrimi nameni. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je še dejal Marchionne.

Prestižni italijanski proizvajalec v formuli 1 sicer sodeluje vse od prve sezone leta 1950, obenem pa z 226 zmagami, 16 konstruktorskimi in 15 naslovi svetovnega prvaka velja za najuspešnejše in najbolj prestižno moštvo v tekmovanju.