Kralji so velik korak k zmagi v Staples Centru naredili že v prvi tretjini, ko so zadeli Michael Amadio, kar je bil njegov prvi gol v ligi NHL, Michael Cammalleri in Trevor Lewis. Tyler Toffoli je nato dokončno pokopal vse upe Toronta, prvič je zadel v 35., drugič pa v 37. minuti. Tanner Pearson je bo tem trikrat podal, vratar Jonathan Quick je k uspehu svoje ekipe prispeval 33 obramb.

»Vedeli smo, da je Toronto dobra ekipa v napadu. Menim, da smo opravili dobro delo, toda lahko smo še boljši,« je po tekmi razlagal Amadio, ki je priznal, da so ga ob prvencu v ligi NHL preplavila čustva.

Za Toronto so zatem bili natančni Auston Matthews, Morgan Rielly in Connor Brown.

Deseta zmaga v sezoni

LA Kings so zabeležili deseto zmago v sezoni, z 21 točkami so se na vrhu zahodne konference in tudi lige NHL izenačili s St. Louis Blues, ki pa ima na svojem računu tekmo več. Nocoj je St. Louis z 0:2 klonil proti Philadelphii.

Sicer pa sta v ligi NHL dve tekmi končali po podaljšku. Z 2:1 je po njem slavil New York Rangers proti Tampi, Calgary pa je z 2:1 ugnal Pittsburgh.

Winnipeg je na krilih Marka Scheifeleja, ki je prispeval tri gole, s 5:2 premagal Dallas. Boston je bil z 2:1 boljši od Vegasa, Washington s 4:3 od New Yorka Islanders, Ottawa pa s 3:1 od Detroita. Columbus je s 7:3 nadigral Florido, Minnesota s 6:3 Montreal. Calgary je s 5:3 ugnal Carolino, Buffalo pa s 5:4 Arizono.