Ljubljančani so v četrtem krogu tekmovalnega dela lige, prvi je zaradi nesoglasja med sodniki in zvezo ter klubi odpadel in ga bodo nadomestili pozneje, prišli do tretje zmage, doslej vodilni Primorci pa so doživeli prvi domači prvenstveni poraz. Aktualni državni prvaki iz slovenske prestolnice in Sixt sta na čelu lige po prvi tekmi kroga zamenjali mesti.

Uvodni četrtini sta se razpletli z majhnima razlikama med ekipama, prvo je dobila domačo zasedbo s tremi koši razlike, drugo pa gostje z dvema. Vmes in nekaj časa pozneje sta si ekipi priigrali tudi znatnejši prednosti, vendar nobena ni pobegnila na dvomestno prednost.

21 točk Oliverja in Čakaruna

V dveh minutah in osmih sekundah zaključka zadnje in predzadnjega dela igre se je izid iz večinoma izenačenega dela igre prevesil v deset točk razlike za domače. Varovanci Gašperja Okorna so 32 sekund pred koncem povedli z 62:59, na odmor pred zadnjo četrtino odšli s prednostjo petih točk, v naslednji minuti in 36 sekund pa podvojili prednost in povedli z 69:59.

Za domače je največ košev dosegel Devin Michael Oliver (21 točk, po štiri skoke in podaje), v gostujoči ekipi trenerja Jurice Golemca pa je bil najučinkovitejši Marjan Čakarun z 21 točkami, 14 skoki in podajo.

Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v soboto v 7. krogu lige Aba, ko bo gostovala pri zagrebški Cedeviti, ki jo vodi nekdanji slovenski zvezdnik Jure Zdovc. Sixt Primorska bo na ta dan v 4. krogu lige ABA2 gostila Lovćen iz črnogorskega Cetinja.