V alpski hokejski ligi ni več neporaženih moštev po rednem delu tekme. Jesenice so prvič v sezoni ostale brez točk pri HC Gherdeina valgardena.it (2:3), a so se na zmagovito pot vrnile že na naslednjem obračunu, ko so v Podmežakli ugnale Fasso (3:0). Olimpija se je hitro pobrala po porazu na slovenskem derbiju in na tivolskem igrišču ugnala tako Neumarkt (3:0) kot Sterzing, ki je padel po kazenskih strelih (4:3).

Po skoraj dveh mesecih tekmovanja lahko zapišemo, da ljubljansko občinstvo v drugoligaškem tekmovanju v večjem številu privabijo le tekme z Jesenicami. Pred tednom dni se je na tivolskih tribunah zbralo dobrih 2000 navijačev, a je bil obisk že na naslednjih tekmah desetkrat slabši. Olimpija je uspešna, ko so razpoloženi starejši hokejski mački, kot so Robert Kristan, Andrej Hebar, Matic Kralj… Ljubljančani so v konkurenci sedemnajstih moštev odigrali največ tekem (16), z dosedanjo formo pa lahko realno računajo na vstopnico za končnico, v katero se bo uvrstila najboljša osmerica sodelujočih.

Jesenice so s tremi tekmami manj kot Olimpija zanesljivo na drugem mestu, širši izbor hokejistov pa trenerju Gabru Glaviču dovoljuje številne rotacije. Premiero v alpski ligi je dočakal vratar Mark Vlahovič iz Ljubljane, ki je proti Fassi ubranil vseh sedemnajst strelov. Manj sreče ima rezervi vratar Olimpije Tilen Spreitzer, ki tudi proti občutno slabšim tekmecem še ni dočakal priložnosti. Do reprezentančnega premora bosta slovenska predstavnika v alpski ligi dejavna le še v soboto. Jesenice bodo gostovale pri vodilnem Rittnerju, Olimpijo pa čaka pot v Asiago.

V državnem prvenstvu, ki poteka vzporedno z alpsko ligo, so Jeseničani v primerjavi z Olimpijo v prednosti dveh zmag, saj so dobili oba obračuna v mednarodni konkurenci. Glede na to, da so nasprotniki v slovenski ligi občutno preslabi, da bi se vmešali v tekmo za vodilna položaja na lestvici, bodo Jesenice najverjetneje zadržale prvo mesto po rednem delu tekmovanja. V finalu bodo imeli železarji tako prednost domačega ledu.