Argentinec Del Potro in Španec Verdasco sta bila v dveh nizih boljša od svojih tekmecev v osmini finala pariškega mastersa. Argentinski velikan sicer ni blestel kot ponavadi, saj je Haase prikazal izjemen tenis, pri čemer so odločile malenkosti. Od devete do dvanajste igre prvega niza je v zraku vselej visel odvzem servisa. Zadnja servisna igra za prvi niz je trajala več kot 10 minut, v drugem nizu pa je Argentinec nato uspel zadržati zgodnji brake in v svojem slogu izkušeno odserviral do končne zmage (6:4).

Manj dela je imel Verdasco, saj je avstrijski tenisač Thiem podlegel lastni vihravosti. Ko ni steklo po načrtu, je praviloma skušal naslednje točke odigrati z močnimi udarci, kar se mu ni obrestovalo. V drugem nizu se je recimo v osmi igri pobral po zaostanku odvzetega servisa, a nato že v naslednji vnovič popustil.

V večernem vrhuncu dneva je številka ena svetovnega tenisa Rafael Nadal v dveh urah in pol premagal neugodnega Urugvajca Cuevasa, ki je dobil drugi niz v podaljšani igri. Španec je v odločilnem nizu vendarle izvlekel zmago in se bo jutri v četrtfinalu meril s Srbom Filipom Krajinovićem, ki je presenetil Nicolasa Mahuta.

Še pred tem bomo videli srečanje dveh velikanov, in sicer Del Potra in Isnerja, ki bosta gotovo stavila na zanesljiv začetni udarec in prežala na padec v koncentraciji nasprotnika. Verdasco bo po zmagi nad mladim Avstrijcem polfinale lovil proti Američanu Jacku Socku. Zmagovalec preostalega srečanja med Marinom Čilićem in Robertom Bautista-Agutom pa bo stal nasproti Julienu Benneteauju.