Italijanski nogometni klub Lazio je takrat sporočil, da bo za 200 svojih podpornikov organiziral obisk koncentracijskega taborišča Auschwitz in se s tem spopadel s fašistično miselnostjo med navijači.

Očitno bo podoben zgodovinski poduk potreben tudi za antisemite iz vrst nemških klubov, ki so kopirali neokusnosti italijanskih nogometnih privržencev. Tokrat je bila na nalepkah Ana Frank v opravi nemškega prvoligaša Schalkeja iz Gelsenkirchna.

Po poročanju nemškega Die Welle naj bi bili za to odgovorni huligani iz vrst navijačev Dortmunda, ki je znan po navijaški neonacistični skupini RIOT 0231 (klicna številka za Dortmund).

Klub se je med tem že odzval na zavržno dejanje, za katerega še ni jasno, kdo ga je pravzaprav v resnici zagrešil: »Težko bi presegli neokusnost teh nalepk. Od tovrstnih dejanj se želimo povsem oddaljiti.« Pri Borussii so poleg tega poudarili, da vseskozi sodelujejo s svojimi podporniki, v želji odpraviti antisemitizem in rasizem v njihovih vrstah. Prav tako organizirajo obiske koncentracijskih taborišč.