Papež Frančišek je v televizijskem intervjuju za katoliški televizijski program Catholic TV2000 dejal, da včasih med molitvijo zadrema. 80-letnik je privolil v intervju za oddajo Padre Nostro (Naš oče), ki je bila na youtube kanalu televizije predvajana včeraj zvečer.

V napovedniku oddaje, ki je bil objavljen že v torek, so uporabili izsek, v katerem papež moderatorju priznava, da tu in tam med molitvijo zaspi. »Kristjani se med molitvijo počutijo kot otroci v očetovem naročju,« je dejal. Po njegovem ni bolj prikladnega prostora za dremež. Meni, da boga prav nič ne moti, če verniki med molitvijo zadremajo.

V intervjuju je omenil tudi francosko nuno, sveto Terezijo iz Lisieuxa, ki je živela v 19. stoletju. Tudi ona je menda med molitvijo večkrat zaspala. Po njenem je bogu pravzaprav všeč, kadar verniki zaspijo med molitvijo.

Papež Frančišek je znan po tem, da oddaja posebno pozitivno energijo, pišejo pri britanskem Guardianu. Toda znano je, da se ob molitvi povsem zresni. Njegove molitvene seanse so zelo dolge, med njimi pa ima glavo sklonjeno predse in zaprte oči.