Pred sedmimi leti je po spletu kupovalo 9 odstotkov Slovencev. Danes prek spleta redno kupuje že 20 odstotkov anketiranih. 33 odstotkov Slovencev nakupuje na slovenskih spletnih straneh, 45 odstotkov pa svoj nakup plača s plačilno kartico.

82 odstotkov vprašanih meni, da je spletno nakupovanje varno, odstotek nezaupanja pa pada: lani spletnemu nakupovanju ni zaupalo 45 odstotkov vprašanih, letos 41 odstotkov.

58 odstotkov vprašanih je v zadnjem mesecu kupilo vsaj en izdelek po spletu. Oblačila, obutev in modni dodatki, elektronske naprave, izdelki za gospodinjstvo in potovalne storitve so izdelki in storitve, ki jih Slovenci najpogosteje kupujejo po spletu.

20 odstotkov Slovencev meni, da je prihodnost v mobilnem plačevanju. 87 odstotkov Slovencev ima povprečno do tri plačilne kartice, 13 odstotkov pa štiri kartice ali več. Kar 86 odstotkov vprašanih uporablja osnovne plačilne kartice, pri izbiri ponudnika pa prevladuje široka sprejetost kartic doma in v tujini ter nizka stopnja obresti in stroškov.