Atletico Madrid je največje razočaranje letošnje nogometne lige prvakov. Potem ko je leta 2014 in 2016 igral v finalu, je v letošnjem tekmovanju še brez zmage. Na zadnjih dveh tekmah je zgolj remiziral z avtsajderjem Qarabagom iz Azerbajdžana, zato se mu spomladi obeta nadaljevanje sezone v ligi Evropa. Atletico za uvrstitev v izločilne boje lige prvakov potrebuje čudež. Na zadnjih dveh tekmah mora premagati Romo in Chelsea ter upati, da bo angleškemu prvaku spodrsnilo proti Qarabagu. »Smo osmoljenci usode. Priigrali smo si veliko priložnosti, tekmec je zadel iz prve. Še naprej verjamem v to ekipo. Igralcem ne zamerim ničesar,« je ostal optimist trener Atletica Madrid Diego Simeone, ki se ukvarja z največjo krizo v šestletnem vodenju kluba. Moštvo je izjemno neučinkovito. Proti Qarabagu je bilo razmerje strelov na gol 35:4, na štirih tekmah v Evropi je doseglo le dva gola. Atletico plačuje davek kazni, ker poleti zaradi prepovedi, ker je trgoval v mladoletnimi nogometaši, ni smel kupovati novih igralcev.

Če je Atletico razočaranje, je hit skupine C Roma, ki je premagala Chelsea s 3:0 in zasedla prvo mesto pred Londončani. Junak zmage na olimpijskem stadionu v Rimu je bil italijanski reprezentant Stephan El Shaarawy z dvema goloma, prvi po 30 sekundah tekme je bil celo najhitrejši v ligi prvakov. »Tega večera na bom nikoli pozabil,« je povedal sin očeta Egipčana ter mame Italijanke in Švicarke, ki je ujel odlično formo, potem ko se je med letoma 2013 in 2015 mučil s poškodbami in je v dresu Milana odigral le 28 tekem.

Medtem ko so v Chelseaju po porazu prižgali alarm, ni idilično niti v Manchester Unitedu, čeprav je zmagal na vseh štirih tekmah. Ob enajstmetrovki v drugem polčasu pa so se igralci prepirali, kdo bo izvajal kazenski strel. Najprej je žogo zgrabil Romelu Lukaku, ki je želel prekiniti šest tekem dolg strelski post, a ga je Bask Ander Herrera prepričal, da mu prepusti žogo. Ko jo je že postavil na belo piko, je trener Mourinho odločil, da bo izvajalec Nizozemec Daley Blind. »V prvem polčasu sem naredil napako pri izvajalcu kazenskega strela, v drugem sem na osnovi zadnjega treninga izbral Blinda,« je pojasnil Jose Mourinho.