Na zadnji tekmi v gosteh so slovenski prvaki izgubili z Val Gardeno z 2:3 in tako prekinili niz desetih zaporednih zmag, A so očitno že začeli novega, saj so goste, ti za razliko od Jeseničanov, ki so na vrhu lestvice, sodijo v skupino ekip iz spodnjega dela razpredelnice, zanesljivo premagali s po enim zadetkom v vsaki tretjini, imeli pa so priložnosti, da bi ob 47 strelih na vrata tekmecev njihovo mrežo napolnili še bolj izdatno. Za železarje so zadeli Luka Kalan, Urban Sodja in Andrej Tavželj.

Olimpija zmagala po podaljšku

Ljubljančani so niz treh zaporednih domačih tekem končali z drugo zmago, tokrat sicer ne po rednem delu. Potem ko so v soboto premagali Neumarkt s 3:0, so proti južnotirolskemu Sterzingu popustili v zadnji tretjini in zapravili vodstvo z dvema goloma, na koncu pa so se vseeno veselili zmage s 4:3. Za Ljubljančane so zadeli Andrej Hebar, Nik Petek in Luka Zorko, odločilni kazenski strel pa Kristijan Čepon.

Naslednja tekma regionalnega tekmovanja Jeseničane čaka v soboto, ko bodo gostovali pri Rittnerju. Ljubljančani pa se bodo po treh tekmah spet podali v goste, tokrat k Asiagu.