Ponovni prvak formule ena Lewis Hamilton po končanju kariere načrtuje, da bo posnel film o svojem življenju, o vzponu od voznika kartinga v Stevenageu do prvaka formule ena. Hamilton je za veliko stvari, ki so se mu zgodile, hvaležen očetu: »Ne mine dan, da ne bi razmišljal o tem, kaj vse je oče storil zame. Še vedno se mu skušam odkupiti za vse to in pri tem denar ne igra nobene vloge.«

Prav poseben pogled na novega prvaka formule ena pa je v svoji knjigi podal Jenson Button, njegov bivši sovoznik v ekipi McLarna. Zdaj 37-letni Button je v avtobiografiji Life at the Limit zapisal, da je bil bil Hamilton »malce čuden«. Sicer tudi po njegovem mnenju neverjeten voznik se mu je zdel nepredvidljiv, a kljub temu obžaluje, da čeprav sta si bila podobna, nikoli nista bila prijatelja. Nasprotno – njuno triletno bivanje v isti ekipi je bilo polno nasprotij in napetosti. Button trdi, da so ga, preden se je pridružil ekipi, opozorili, da je Hamilton lahko težaven. »Osebno je bil do mene prijazen, nobenih zamer ni bilo, a vedno sem imel občutek, da je malo tečen. Če vprašate mene, se je težko spopadel s tem, da ekipa ni le njegova. Menim, da mu res ni ustrezalo, da sem prišel v ekipo.« In to čeprav sta se voznika poznala že iz otroštva in dirkanja v kartingu. Hamiltonov oče je od Buttonovega očeta kupil motor za njegov karting, ko je mlajši Hamilton začel svojo dirkaško pot. Kot je zapisal, sta se zunaj dirkališč navadno pogovarjala o svojih očetih: »Toda vedno je bilo veliko neprijetne tišine, tako da sem se vedno spraševal, kaj je ostalo neizrečeno.« Zapisal je tudi, da se je v zadnjih letih Hamilton očitno spremenil, da je odrasel in dozorel ter postal »velik predstavnik športa«.

Veganska psa, drage majice in sestrini dojenčki

Hamilton ta hip res v najboljši luči predstavlja formulo ena, saj ni le odličen voznik, temveč je tudi magnet za medije. Pred veliko nagrado ZDA je Hamilton denimo Usainu Boltu pokazal, kako se zavrti mercedes AMG GTR, avto, ki stane okoli 200.000 evrov. Športnika sta se očitno zelo zabavala, saj je Hamilton dejal, da je bil Bolt na smrt prestrašen, kar je bivši najhitrejši tekač na svetu potrdil ter priznal, da je v avtomobilu »malce kričal«. Malce pa je bil pred dnevi v Mehiki prestrašen Hamilton, ko se je družil z levjimi mladiči. Obisk živalskega zavetišča Black Jaguar White Tiger Foundation je očitno njegova mehiška rutina, saj se je lani tam igral s tigrom. Dirkač je sicer velik ljubitelj živali in ima dva buldoga, ime jima je Roscoe in CoCo, ki sta od lani na veganski dieti, kar je pospremil s sloganom: »Ne grizi mojih čevljev!« Sploh jih ne smeta gristi, saj je Hamilton tudi velik modni frik in njegovi čevlji stanejo tudi po nekaj tisoč dolarjev. Tako kot majice – njegove najljubše so od Louisa Vuittona. Še raje pa se na instagramu pokaže brez majice. Za svoj letošnji uspeh se mora, kot trdi, zahvaliti predvsem temu, da je osredotočen le na tekmovanje, kar pomeni, da je začasno opustil še en del svojega življenja, ki ga ima rad – lovljenje dekle. »Sem samski. Privoščim si le občasne zmenke. Na srečo imata moji sestri otroke, tako da je moja mama zaposlena z njimi in mi ne očita tega, da nisem poročen,« se je pošalil na začetku sezone. Med zmenki, ki jih je imel letos, je denimo nemška manekenka Jasmine Sanders in hčerka glasbenika Lionela Richieja Sofia, medtem ko je svoj lanski zmenek, manekenko Barbaro Palvin, med nedavnim londonskim modnim tednom prepustil nogometnemu zvezdniku Neymarju.