V mestu na skrajnem severu Nemčije tik ob meji z Dansko, v katerem je celjski klub leta 2004 dosegel največji uspeh v svoji zgodovini (naslov prvaka Evrope po skupni zmagi na dveh tekmah proti Flensburgu), so pivovarji zaradi poškodb včeraj nastopili v zdesetkani zasedbi. Trener Branko Tamše ni mogel računati na tri nosilce igre: Žiga Mlakar, prvi strelec lige prvakov, je na reprezentančni tekmi proti Hrvaški staknil zlom dlančne kosti (z igrišč bo odsoten štiri tedne), Luka Mitrović je prestal operacijo kolenskih križnih vezi (rehabilitacija šest mesecev), Borutu Mačkovšku pa je zdravniška služba zaradi težav s komolcem že pred časom prižgala rdečo luč za igranje.

Dvoboj nekdanjih prvakov Evrope (Flensburg je bil najboljši na stari celini leta 2014) so bolje začeli pivovarji in povedli z 2:0, a že pred koncem druge minute doživeli nov šok. Zaradi udarca v obraz nasprotnikovega igralca Holgerja Glandorfa je dobil Matic Suholežnik neposredni rdeči karton, vseeno pa so v deseti minuti spet vodili za dva (8:6). Po devetih izenačenjih v prvem polčasu jih je sledilo še sedem v drugem, zadnje pri 23:23 v 46. minuti, celjski ostrostrelec Branko Vujović, Črnogorec s poljskim potnim listom (z devetimi zadetki prvi strelec tekme), pa je tik pred tem poskrbel za zadnje vodstvo svoje ekipe (23:22).

Flensburg ni našel pravega protiorožja za Vujovića in Gala Marguča, ki sta skupaj dosegla 17 golov oziroma več kot 60 odstotkov vseh za Celje. Kljub temu so si Nemci, ki imajo v ekipi osem Dancev in pet Švedov (od tujcev še dva Nizozemca ter po enega Francoza in Norvežana), na krilih 39-letnega švedskega vratarja Mattiasa Anderssona v končnici priigrali rekordnih šest golov prednosti (33:27), predvsem zaradi dveh zaporednih izključitev pri gostih. Na 14. medsebojni tekmi je Flensburg osmič porazil Celjane, ki jih v naslednjem krogu v nedeljo, 12. novembra, čaka gostovanje v Nemčiji pri Kielu. »Spet je odločila naša neizkušenost. Odlično smo se držali do 45. minute, nato pa nam ni več uspelo zadržati enakega ritma. V naši igri sta manjkala predvsem Mlakar in Mačkovšek, kar je bilo očitno, imeli smo malo menjav, a smo vztrajali do konca,« je dejal Branko Vujović. Gal Marguč je dodal: »Mi smo 45, 50 minut odigrali na visoki ravni, žal pa to ni bilo dovolj vsaj za točko. Toda ne smemo biti preveč razočarani, kajti proti takšnim vrhunskim ekipam in še v gosteh je zelo težko osvajati točke.«