Potem ko so v lanski sezoni državnega prvenstva izpadli v polfinalu proti Rogaški, leto pred tem pa v velikem finalu klonili proti Heliosu, so košarkarji Zlatoroga letošnjo sezono odprli slabo. Sprva jih je v Laškem ugnala Primorska, nato pa so igralci trenerja Aleša Pipana klonili še na gostovanju pri Šenčurju. V 4. krogu jim je v goste prišel državni prvak Olimpija, Zlatorog pa se je prebudil v morda najpomembnejšem trenutku. Na krilih Imrana Polutka, ki je dosegel 26 točk in zbral šest skokov ter pristal pri statističnem indeksu 25, s čimer si je prislužil tudi naziv Dnevnikovega košarkarja kroga, so Laščani prišli do velikega uspeha, ki bo igralcem gotovo vlil prepotrebno samozavest.

Junak zmage Imran Polutak je v Laško prestopil letošnje poletje, potem ko se njegova zgodba pri Krki ni iztekla po pričakovanjih. 209 centimetrov visoki igralec je v Novo mesto prišel s 15 leti iz Brčkega, kraja v Bosni in Hercegovini. Čeprav je košarko pred tem igral s prijatelji, jo je resno začel trenirati le malo prej, preden je odšel v Slovenijo. V mlajših kategorijah Krke se je odlično razvijal in kazalo je, da bodo sedemkratni slovenski prvaki z njim rešili vprašanje pod košema za nekaj let. A prehod med člane se je, tako kot že za marsikaterega mladca pred njim, izkazal za veliko oviro. Polutak tako veliko priložnosti za igro ni dobival, letos poleti pa se je odločil za odhod v Laško, kjer je trener Aleš Pipan znan po dobrem delu in ponujanju priložnosti mladim igralcem.

V tokratnem izboru Dnevnikovega košarkarja kroga je drugo mesto zasedel Nejc Zupan iz Primorske, ki je k zmagi svojega moštva proti Šenčurju prispeval 25 točk. Na tretjem je pristal Domen Bratož (zmaga Krke proti Heliosu, 15 točk, devet asistenc, šest ukradenih žog), na četrtem Nejc Barič (zmaga Zlatoroga proti Olimpiji, 18 točk, po sedem skokov in asistenc) in na petem Dejan Čup (zmaga Hopsov proti Rogaški, 15 točk, šest skokov, pet asistenc).