Najboljši nogometaš 14. kroga v prvi slovenski ligi je po mnenju Dnevnikove žirije je postal napadalec Maribora Jasmin Mešanović. Izbor je bil pričakovan, saj je z izjemno lepim golom odločil derbi v Domžalah in potrdil odlično strelsko formo v slovenski ligi, ko je zadel že na tretji tekmi zapored. Njegovi zadetki na zadnjih treh tekmah so bili odločilni in še zelo atraktivni. Proti Rudarju je poskrbel za izenačenje, proti Ankaranu in Domžalam je dosegel zmagovita gola za minimalno zmago. S šestimi goli v ligi in še dvema v pokalu je najboljši strelec Maribora. Ni sebični napadalec, ampak tudi moštveni igralec, saj je prispeval še pet asistenc. Tako ima sloves najkoristnejšega igralca vijoličastih, da držijo po točkah stik z Olimpijo, kjer sicer igra njegov soigralec iz Zrinjskega, vezist Tomislav Tomić. 25-letni Bošnjak Mešanović, ki je bil rojen v Tuzli, je tako uspešno stopil v čevlje Milivoja Novakovića, ki se je upokojil.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je z nakupom Mešanovića še enkrat pokazal, da obvlada posel z izbiro pravih igralcev, za nameček ga je dobil še brez odškodnine. Mešanovića je poleti speljal prvaku Zrinjskemu iz Mostarja, prvaku BiH, s čimer je neposredno oslabil tekmeca Mariborčanov v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Ko je Mešanović zapuščal Mostar, sploh ni vedel, da gre v Maribor, saj mu je menedžer dejal, naj pospravi svoje stvari, ker potujeta v Avstrijo, a sta se ustavila nekaj deset kilometrov prej. Maribor je dobil učinkovitega napadalca za slovensko sceno, ki zna osvajati lovorike, saj je bil zadnji dve sezoni prvak BiH z Zrinjskim.

Tudi na drugem mestu tokratnega izbora je tujec iz BiH, Bošnjak Rifet Kapić, ki je dosegel dva gola za zmago Gorice v Kidričevem. Točke so prejeli še vratar Marko Pridigar (Rudar), centralni branilec Jure Travner in vezist Luka Žinko (oba Celje).