Rafael Nadal (na fotografiji) je zadnji letošnji teniški masters serije 1000 v Parizu pred sklepnim turnirjem najboljše osmerice teniških igralcev v Londonu začel z zmago. Južni Korejec Hyeong Chung, 55. igralec na svetu, se je oba niza upiral do zaključkov, ko je bil Španec boljši in dobil dvoboj s 7:5, 6:3. Rafael Nadal si je z zmago proti Južnemu Korejcu po odpovedi Rogerja Federerja zagotovil mesto številke ena ob koncu leta. Federerjevi nastopi so premišljeni, taktika z izpuščanjem turnirjev pa se mu je v tej sezoni obrestovala. V letošnjem letu je Švicar namreč izgubil le štiri dvoboje, dobil pa jih je 44.

»Vesel sem, da sem potrdil prvo mesto na lestvici prav v Parizu, ki je, kot vsi veste, moje najljubše mesto na svetu,« je po današnji zmagi povedal Rafael Nadal in prejel bučen aplavz. »Pred enim letom nisem niti pomislil, da bom ob koncu leta najboljši igralec na svetu. Najpomembnejši trenutek te sezone je bila deseta zmaga na Roland Garrosu. V Pariz sem se vrnil v želji po dobrih igrah. Do konca sezone me čaka nekaj zelo pomembnih dvobojev in potrudil se bom, da jih dobim čimveč,« pravi Nadal.

Pogleda na najnovejšo računalniško lestvico se je razveselil najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič. Znova je postal član najboljše stoterice, potem ko uspešno tekmuje na turnirjih nižjega ranga na Kitajskem. Uvrstitev med najboljših sto je za Kavčiča ob koncu sezone zelo pomembna, saj bi imel v tem primeru zagotovljeno mesto na glavnem turnirju prvega koledarskega turnirja največje četverice v Melbournu. Odmevno zmago je ta teden v Ekvadorju dosegel Blaž Rola, 215. igralec na svetu. Slovenec je v 65 minutah s 6:3, 6:2 premagal Italijana Marca Cecchinata, 102. igralca sveta in četrtega nosilca turnirja.