Trenerju košarkarske Olimpije Gašperju Okornu se je izpolnila želja. Ko je namreč po tekmi 6. kroga lige ABA proti Budućnosti razlagal, da je kljub porazu videl kar nekaj izboljšanih stvari v igri svojega moštva, je še dodal, da si podobnih stvari želi tudi v Madridu na tekmi 4. kroga Fibine lige prvakov. A njegovi košarkarji so prikazano proti črnogorskemu prvaku še nadgradili, za nagrado pa proti Estudiantesu prišli do presenetljive zmage, s katero so po slabšem obdobju lažje zadihali.

Šok, ki so ga Olimpijini košarkarji doživeli v petek, ko so v državnem prvenstvu klonili proti Zlatorogu, je očitno dodobra pretresel igralce. Tudi trener Okorn je povedal, da jim je pristop in igro v Laškem zameril, s tem pa očitno pri njih sprožil reakcijo, saj je bila predstava boljša že proti Budućnosti, proti Estudiantesu pa najbolj zrela v letošnji sezoni. Ljubljančani so namreč na krilih agresivne obrambe in potrpežljivega napada, kjer je mejo desetih točk preseglo kar pet igralcev, nadzorovali potek obračuna. Gostitelji so prvič na obračunu povedli šele v 33. minuti, kar pa zmajev ni zmedlo. Še naprej so zaupali sistemu ter se ognili brezglavim napakam, ki so jih spremljale na zadnjih tekmah. Rezultat je bil na koncu viden, z zmago pa Olimpija ostaja v igri za napredovanje v drugi krog tekmovanja.

»Po treh porazih, s katerimi smo odprli tekmovanje, smo želeli pokazati nekaj več. Po tem, ko vodiš celo tekmo in te nasprotnik ujame sredi zadnje četrtine, ni lahko ostati na nogah in izvleči zmage. Še posebno ne, če igraš brez prvega organizatorja igre. Izredno zadovoljen sem, da nam je to uspelo,« je povedal trener Olimpije Gašper Okorn. Najboljši posameznik pri Ljubljančanih je bil s 17 točkami in osmimi skoki znova Devin Oliver, ki pravi, da je uspeh v Madridu tisto, kar je moštvo potrebovalo. »Pomagal nam bo, da se še bolj povežemo med seboj. Zares smo si želeli zmago, saj smo pred tem v ligi prvakov zabeležili tri poraze. Ker smo do nje prišli na težkem gostovanju proti nasprotniku, ki ni želel odnehati vseh 40 minut, ima še toliko večjo veljavo.«