Kölnska ekipa oziroma njeni navijači so bili vpleteni v incident v prvem krogu evropske nogometne lige 14. septembra, ko so pred tekmo z Arsenalom nemški navijači zasedli London. Številni niso imeli vstopnic, v London je prišlo 20.000 navijačev, ki so prišli bodriti svoje moštvo ob zgodovinskem preboju v evropsko ligo, ko so se prvič v 25 letih uvrstili v katero od evropskih tekmovanj.

Köln je dobil le 3000 vstopnic, skoraj šestkrat manj, kolikor je bilo navijačev, a so se kljub temu številni želeli prebiti na stadion, zaradi kaosa pa je nato krovna nogometna zveza začetek prestavila za eno uro. Množica nemških navijačev pred Arsenalovim stadionom je zaprla pot na stadion tistim navijačem, ki so imeli kupljene vstopnice.

Arsenal je tekmo dobil s 3:1. Kar 15.000 navijačev Kölna je nekako našlo način, da so se prebili na stadion in so sedeli pomešani med navijači domače ekipe. Londonska policija je zaradi povzročanja neredov aretirala pet navijačev. Uradni predstavniki Kölna so se opravičili Arsenalu, a so v isti sapi kritizirali pomanjkljivo varnost v Londonu. Kljub javnemu opravičilu je Uefa kaznovala nemški klub zaradi navijaških neredov, prižiganja pirotehničnih sredstev, metanja trdih predmetov na igrišče ter uničevanja infrastrukture in povzročanja škode.

Disciplinska komisija Uefe je kaznovala Köln z eno tekmo igranja v gosteh brez navijaške podpore. Kazen je pogojna in se ne bo uresničila, če v naslednjih dveh letih ne bodo navijači povzročali novih incidentov. Uefa ni kaznovala Arsenal, kljub javnim opozorilom, da je bilo stopnišče, ki je vodilo do gostujočega sektorja neprehodno.

Krovna evropska nogometna federacija je v ponedeljek kaznovala tudi albanskega udeleženca v evropski ligi Skenderbeu, ki bodo naslednjo domačo evropsko tekmo, ko bodo 23. novembra gostili Dinamo iz Kijeva, odigrali pred praznimi tribunami zaradi rasističnih izpadov in žaljivih napevov navijačev na domači tekmi proti beograjskemu Partizanu, ki se je končala brez golov. Ob tem bo albanski klub plačal tudi denarno kazen v višini 60.000 evrov.

Portugalska Braga bo prav tako na naslednji domači tekmi 23. novembra, ko bodo gostili Hoffenheim, prisiljena zapret domači del tribun zaradi žaljivega obnašanja svojih navijačev na tekmi proti Ludogorcu (0:2). Prazne tribune bodo takrat prisiljeni pokriti z velikim napisom, na katerem bo geslo za spodbujanje različnosti. Kaznovan je bil tudi trener Brage, ki ne bo smel spremljali ene tekme svojega moštva.