Obračun Milana in Juventusa si je po navedbah Italijanov ogledalo kar 730 milijonov ljudi iz več kot 200 držav. Ob tako visokih številkah ni nenavadno, da prostega sedeža ni bilo mogoče najti niti na razprodanem stadionu San Siro. A tudi 80.000 navijačev ni zmoglo preprečiti novega poraza gostiteljev, ki že lep čas ne morejo prebroditi tekmovalne krize. Ta se je po sobotnem dvoboju še poglobila. Ne le da so Torinčani tekmo dobili z 2:0, rdeče-črnim za nameček še tretjič zapovrstjo ni uspelo zadeti doma, kar se jim je nazadnje primerilo pred desetletjem.

Za oba zadetka v mreži Milančanov je bil zaslužen Gonzalo Higuain. Napadalec je na svoji 153. tekmi v italijanskem prvenstvu dosegel svoj 100. in 101. gol, s tem pa postal šele drugi nogometaš po Zlatanu Ibrahimoviću, ki je v zadnjih dvajsetih sezonah dosegel 100 zadetkov v dveh od petih najmočnejših evropskih lig. »Gole posvečam ljudem, ki so me venomer podpirali. Tudi tedaj, ko ni bilo vse rožnato. Nikoli se ne odzovem na kritike. Zanima me le, da prispevam svoj delež in pomagam ekipi,« je povedal Gonzalo Higuain. Argentinec je, sodeč po izjavi po tekmi, vtis naredil tudi na trenerja Milančanov Vincenza Montello. »Bili smo enakovreden tekmec, a nima vsaka ekipa napadalca, kot je Gonzalo Higuain,« je dejal 43-letnik, ki je z ekipo vpisal še peti prvenstveni poraz v sezoni.

Prav toliko jih ima po štirinajstih krogih v hrvaškem prvenstvu tudi Rijeka, ki je tokrat klonila proti Dinamu. Zagrebčani so po zgodnjem vodstvu gostov tekmo zasukali in na koncu slavili zmago s 3:1. Hrvaškim medijem ni ušlo, da so Rečani prvič po letu 2010 v ligi izgubili trikrat zapored, kot tudi ne, da so v zadnjih 80 dneh izgubili tolikokrat, kot pred tem v kar 34 mesecih. »Pomembno je, da se kar najhitreje poberemo. Naslednjo tekmo proti dunajski Avstriji moramo dobiti. To bo izjemno pomembna tekma za nas, saj bi se lahko prav po njej vrnilo pozitivno vzdušje v slačilnico,« je povedal trener Rečanov Matjaž Kek.

Zaostanek hrvaškega prvaka za vodilnim Dinamom zdaj znaša že devet točk, zaradi česar jih je večina na Hrvaškem prepričanih, da je bitka za naslov državnega prvaka že končana. »Ali vodi s šestimi ali pa dvanajstimi točkami, v tem trenutku prednost Dinama ni pomembna. Razmišljati moramo o sebi in dvigniti našo raven igre,« je še pristavil nekdanji slovenski selektor. Ob tem velja dodati, da je Rijeka na derbiju igrala brez enega svojih najboljših, Maria Gavranovića. Kot uradni razlog za njegovo odsotnost so v klubu navedli poškodbo, a temu ni verjel niti njihov igralec Filip Bradarić, ki je ostro napadel soigralca. »Moramo se pogovoriti. Če je lahko na tekmo prišel Josip Elez z gležnjem, otečenim kot jabolko, potem bi morali biti tu tudi nekateri drugi,« je bil neizprosen Filip Bradarić.

V 10. krogu španskega prvenstva je Barcelona ugnala Athletic iz Bilbaa, za veliko presenečenje pa je poskrbela Girona, ki je pred domačimi navijači na kolena spravila madridski Real z 2:1 in tako za največjim rivalom zaostaja že za osem točk.