Za obnovo avditorija se potegujejo ljubljansko podjetje Ande s partnerjem Duol inženiring, koprsko podjetje Makro 5 gradnje in ljubljansko podjetje VG5.

Na občini so v sklopu prve faze javnega naročila analizirali prispele prijave in sklenili, da so vsi trije kandidati priložili potrebne priloge in da so njihove prijave skladne z zahtevami dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila. Zdaj bodo kandidate povabili, da predložijo prvo ponudbo in popise del, ki bodo tudi izhodišče za pogajanja. Za izvajalca bodo nato izbrali podjetje z najugodnejšo ponudbo.

Streho avditorija je poškodovala močna snežna ujma, ki je konec lanskega aprila zajela prestolnico. Delavci so poškodovano streho odstranili že maja lani, na mestni občini pa so takrat napovedali, da bodo novo streho namestili v letu 2017 ter da bodo obnovo strehe izkoristili tudi za nadgradnjo Križank in izboljšanje akustike avditorija, a kot je razvidno iz konec septembra objavljene razpisne dokumentacije, bosta rekonstrukcija strehe in nadgradnja avditorija končani konec aprila 2018.

Nova streha in izboljšanje odrske opreme

Izbrani izvajalec del bo moral do takrat obnoviti konstrukcijo pomične platnene strehe nad poletnim gledališčem in uničeno platno nadomestiti z novim. Osnova strehe bo tudi po obnovi takšna, kot jo je že leta 1965 zasnoval inženir Miloš Marinček, a bo imela sodobnejše odvodnjavanje in vremensko postajo s senzorji, ki bodo v primeru nenadnega padca temperature ali premočnega vetra samodejno zagnali motorni pogon za zapiranje strehe. Poleg obnove strehe projekt med drugim obsega tudi namestitev bočne vetrne zaščite proti Zoisovi cesti ter dograditev odrske opreme in obnovo projekcijskega objekta.