Zdravniška ekipa, ki jo je vodil Friedrich, je že včeraj v Baslu uspešno opravila operativni poseg prednje križne vezi levega kolena Ilke Štuhec. Mariborčanko zdaj čaka večmesečna rehabilitacija, z jasni ciljem vrnitve na bele strmine v sezoni 2018/19.

Po Tini Maze trenutno najboljša slovenska alpska smučarka je imela srečo v nesreči, saj so pogačica, hrustanec in meniskus ostali nepoškodovani. Čeprav so bili sprva razlogi za optimizem veliki, pa je danes postalo jasno, da se Štuhčeva v tej sezoni, ki bo vrhunec doživela na februarskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, ne bo mogla vrniti na bele strmine.

Okrevanje bo trajalo pol leta

»Čeprav si nisem želela, da bi bilo moje sezone konec, še preden se je sploh začela, pa sem toliko bolj zadovoljna z izidom operativnega posega, ki je po prepričanju odlične ekipe prof. Niklausa Friedericha uspel v popolnosti,« je za Pop TV dejala Ilka Štuhec na novinarski konferenci v Baslu.

»Zagotovo si je Ilka želela kakšno lepše darilo za rojstni dan. V približno šestih mesecih se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/18 kot tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec,« je novico o končani sezoni najboljše slovenske alpske smučarke potrdil tudi Friederich.