Mok je še enkrat testiral več kot 1000 vzorcev z zimskih iger izpred sedmih let. Pri ponovnem testiranju so pri Moku naleteli le na en sumljiv vzorec. Ta je pripadal nosilki bronaste kolajne z OI v Sočiju 2014, danes 37-letni Teji Gregorin, na katero je tako padel sum, da si je pomagala na nedovoljen način s prepovedanimi poživili.

Mednarodna biatlonska zveza IBU je Gregorinovo začasno izločila z vseh tekmovanj pod njenim okriljem, tekmovalko je začasno suspendirala tudi domača Smučarska zveza Slovenije. Do končne odločitve disciplinske komisije Moka, ta bo predvidoma zasedala konec novembra, Gregorinova ne bo smela tekmovati. Mok lahko slovenski biatlonki za nazaj izreče štiriletno prepoved tekmovanj ter ji izbriše nekatere izmed njenih dosežkov.

V Vancouvru je bil trener Gregorinove Uroš Velepec, ki trenutno skrbi za ukrajinsko žensko reprezentanco in slovenskega biatlonca Jakova Faka, s katerima je na pripravah na Norveškem. Ob vesteh o pozitivnem vzorcu Gregorinove je bil šokiran.

»Pred nekaj dnevi so me iz smučarske zveze obvestili, da je prišlo do tega primera. Bil sem šokiran, saj tisti, ki delajo z menoj in me poznajo, vedo, kakšen je moj odnos do dopinga. Najprej sem bil resnično šokiran, potem pa sem bil jezen. Po toliko letih dela in truda, ki je bil vložen, smo umazani vsi. Vse kolajne, za katere smo garali, so izgubile sijaj. Zdaj, po nekaj dneh, sem žalosten zaradi Teje. Zaradi naivnosti si je umazala kariero, ki je bila zelo dobra. Vedno blizu vrha in brez velikih nihanj v sezonah,« je v pogovoru za današnjo izdajo športnega dnevnika EkipaSN dejal Velepec.

»Mislim, da zaradi tega na olimpijskih igrah v Vancouvru ni nastopila nič boljše. Kolajno na svetovnem prvenstvu je osvojila leta 2009, leta 2010 je trenirala pri meni in je bila na enaki ravni kot leto prej. Ni naredila velikega skoka. Nikoli nisem niti pomislil na to, da bi se dopingirala. Očitno je bila v Vancouvru naivna in je verjela nekomu od zunaj. Takrat smo imeli zdravnike, fizioterapevta, svoj trenerski štab, za katere sem prepričan, da sem jim niti sanja ne, kaj se je dogajalo. Vsi smo v enakem šoku. Res mi je zdaj žal, prej pa sem bil še bolj jezen,« je Velepec zavrnil, da bi ji prepovedano snov dal kdo od članov slovenskega trenerskega štaba.