Obvestilo o dimu, ki se vali s strehe, je bilo za gasilce znamenje za resno nezgodo, zato so na kraj dogodka prihiteli z vsemi razpoložljivimi možmi v okolici. Za požar na strehi je namreč potrebno precej ljudi in posebna oprema, je povedal poveljnik Gasilske zveze Radovljica Janez Koselj, ki je vodil intervencijo. Ob Elanu je bilo tako parkiranih kar 28 gasilskih vozil, domačini pa so s strahom opazovali dogajanje. Zavedajo se namreč, da zaposleni v Elanu pri svojem delu uporabljajo vrsto kemikalij, tudi vnetljivih, ki bi lahko ob stiku z ognjem za kraj pomenile pravo katastrofo.

A na srečo ni bilo tako hudo, so ugotovili gasilci, ko so si ogledali razmere. Kot so opazili že ob prihodu, so večji del požara pogasili že delavci. Zagorelo je na strehi ob napravi za odsesavanje, v bližini katere trenutno potekajo montažna dela. Vse kaže, pravi Koselj, da so se vneli hlapi. Ogenj se zaradi posredovanja delavcev in kar 153 gasilcev iz Radovljice in poklicnih gasilcev z Jesenic ni razširil v prostore proizvodnje. Nihče ni bil poškodovan, tudi streha je po opažanju gasilcev uničena le na omejenem delu, kjer je izbruhnil požar.

Posredovanje gasilcev je bilo torej kratkotrajno in uspešno, pravi vodja intervencije. Čez noč so območje varovali gasilci, zaposleni v Elanu, da se požar ne bi ponovil. Oceno škode, ki po prvih opažanjih ni prav obsežna, bodo v prihodnjih dneh morali podati pristojni v podjetju.