Olimpija se je izkazala kot slaba poraženka derbija z Jeseničani, ki so v Ljubljani slavili s 3:2 in tako zapisali že deseto zaporedno zmago v alpski ligi. Na tivolskem hodniku med obema garderobama se je zaradi slabega sojenja slišalo loputanje z vrati, a je Olimpija tudi sama kriva, da se je v uvodnih dveh tretjinah pustila sprovocirati. Namesto da bi s potrpežljivo igro iskala pot do prve zmage nad Jesenicami v tej sezoni, si je ob razmeroma kratki klopi nabrala kar 30 kazenskih minut, dve izključitvi in previsok zaostanek po polovici tekme z 0:3.

Drugi zadetek Jesenic je bil neregularen, saj je Čimžar z drsalko brcnil ploščico v mrežo, vendar v dvorani niso delovale kamere nad golom, da bi sodniki videli ponovljeni posnetek. Dvomljivo je bilo tudi na drugi strani igrišča, saj je Piispanen v zadnji tretjini dosegel zadetek po sodniškem pisku, čeprav vratar Robert Kristan ploščice ni pokril. Očitno se bodo morali v Ljubljani navaditi na nižjo kakovost sojenja, saj najboljši sodniki v regiji delujejo v višjem rangu tekmovanja EBEL. Kljub številnim upravičenim pripombam nad sojenjem pa ni dvoma, da so Jeseničani tudi v tretjem poskusu nadigrali Ljubljančane, ki so prepozno dvignili ritem igre. Če vratar Kristan v drugem delu ne bi preprečil poloma, Olimpija v zadnjih minutah sploh ne bi lovila podaljška.

»Verjamemo, da ne zaostajamo za Jesenicami, a moramo tekmo sestaviti v celoto. Pokazali smo značaj, moramo pa biti bolj potrpežljivi. Imamo mlado moštvo, ki se uči, zato nam večkrat nekaj malega zmanjka,« je dejal trener Olimpije Andrej Brodnik, ki ni želel komentirati sodniških odločitev. Jeseniški trener Gaber Glavič ima na voljo daljšo klop, kar železarjem močno pomaga pri nizanju zmag: »Zadovoljni smo z zmago in igro. Večino časa smo bili boljši od Olimpije, ki je bila v drugi tretjini frustrirana. Zadetka nasprotnikov nista bila plod njihove igre, ampak posledica naših individualnih napak.« Med 16. decembrom in 13. januarjem bodo hokejisti Olimpije in Jesenic odigrali kar štiri medsebojne tekme v alpski ligi.