Le dva dni zatem, ko smo se seznanili, da se bomo z natečajem za predsednika Slovenije očitno ukvarjali še tri tedne, nam je Borut Pahor na instagramu na svoj način sporočil, da njegova funkcija vendarle ni tako brezpredmetna, kot zadnje čase pogosto odmeva v medijih in na družbenih omrežjih. Objavil je namreč fotografijo ene od državnih proslav s častno vojaško četo in nas z zapisom pod fotografijo zastrašujoče opomnil, da je slovenski »vrhovni poveljnik obrambnih sil«, kar je vsaj nekaj njegovih sledilcev tako nasmejalo, da so v komentar prilepili smeške, nasmejane do solz.
Na instagramu najaktivnejši nekdanji superminister dr. Žiga Turk pogosto objavlja dogajanje na domačem vrtu, na naših straneh pa se je znašel tudi že njegov vztrajno dobro razpoloženi zlati prinašalec. Tokrat nas je malce presenetil z objavo domačega kresa, ki ga je podpisal z »jesenska dela«. Glede na opis in podobo predvidevamo, da je dokumentiral sežiganje odpadlega lista in vejevja. S tem sicer pogostim jesenskim početjem se sodobni prostočasni vrtnarji največkrat ne hvalijo javno in s fotografijo, saj je po uredbi ministrstva za okolje in prostor dovoljeno le pod določenimi pogoji, na splošno pa se ga v vsakem primeru odsvetuje, saj s tem prispevamo k nepotrebni onesnaženosti zraka.

Jesenska dela.

A post shared by Žiga Turk (@zigaturk) on

Izvršna veja oblasti se medtem hvali z gospodarskimi investicijami. Na profilu Mira Cerarja so objavili fotografijo s slavja ob izreku dobrodošlice lakirnici avtomobilov Magna Steyr v občini Hoče - Slivnica, kjer so se veljaki s predsednikom vlade na čelu očitno precej zabavali z lopatami. Pod fotografijo, ki simbolizira začetek gradnje, so zapisali, da odpirajo »novo poglavje razvoja Štajerske in cele Slovenije«, opazili pa smo tudi, da so večino svojih objav začeli opremljati s premeteno ključno besedo »SLOdelujem«. Ta se med drugimi uporabniki družbenega omrežja še ni prijela.
Voditelj informativne oddaje Svet na Kanalu A je očitno eden od tistih, ki znajo ceniti dan polnjenih paprik v službeni menzi oziroma delodajalcu najbližji obedovalnici. V tej, kjer jedo zaposleni s Pro Plusa, so pravilno ocenili, da novinarjem na utrujeni ponedeljek po volitvah prav pride tovrstna kulinarična motivacija, da bi tako zbrali moči za nov teden ukvarjanja z volilnimi razprtijami in drugimi katastrofami. Preden se jih je lotil, je voditelj pod fotografijo paprik s pire krompirjem napisal celo, da so njegovo najljubše kosilo, kar nas ne preseneča, saj so resnično videti slastne.

Najljubše kosilo: filane paprike. #lunchtime #paprike

A post shared by Gregor Trebušak (@gregor_trebusak) on

Še dobro, da obstaja instagram, kjer se lahko seznanimo, kaj počne štajerski pevec Domen Kumer, ki ga v klasičnih medijih ne zasledimo več tako pogosto kot včasih. Nekdanjemu zmagovalcu festivala Melodije morja in sonca tam sledi več kot tri tisoč ljudi, še vedno se druži s kolegico Rebeko Dremelj in celo Lepo Breno, potuje, obiskuje zobozdravnika in snema modne fotografije v smoking opravah. Na nekaterih kadi cigare in piše, da je džentelmenstvo stvar izbire, na tej pa je za potrebe nastanka stilizirane umetniške fotografije videti, kot bi ga po novoletni zabavi v dragem hotelu zapustila punca.
Slovenska pevka, ki redno posoja glas prevodom animiranih uspešnic za otroke, se uveljavlja tudi kot podjetna instagram zvezdnica s skoraj petnajst tisoč sledilci. Na fotografijah je pogosto pomanjkljivo oblečena, poleg tega oglašuje tudi prehranska dopolnila. Nazadnje je s šaljivo objavo sporočila, da ne razume ljudi, ki dejansko mislijo, da se je slovenskim pevcem preprosto preživljati s petjem. Pevka ima sicer redno službo na Slovenskih železnicah, kjer skrbi za informiranost potnikov in ji je menda v veselje, pričujočo fotografijo je podpisala z oznako »realno stanje«.

#welcometoslovenia #realnostanje

A post shared by 🎙KATAYA - artist/singer (@katayaxx) on