Dragić je bil tretji strelec floridske vročice z 20 točkami. James Johnson je dosegel 21 točk, rezervist Tyler Johnson pa 23.

Miami je bil najbližje preobratu sredi tretje četrtine, ko je Dragić s trojko poskrbel za izid 60:61 za domače, a teksaški kolektiv ni dovolil presenečenja in do konca tekme v celoti prevzel nadzor na igrišču. Dragić je s trojko poskusil spremeniti trend dobrih pet minut pred koncem, ko je zadel za 87:98 in razliko 11 točk, a je bila obramba San Antonia preveč čvrsta, tako da se razlika do konca ni spustila pod deset točk.

Dragić: Nocojšnja obramba ni bila dobra

»Zelo težko je premagati takšno moštvo, če igraš dobro samo v napadu. Treba je tudi zaustaviti kakšen njihov met, nocoj naša obramba ni bila dobra,« se je nad slabo obrambo Miamija po koncu tekme za ameriške medije pritoževal slovenski organizator igre Dragić, MVP letošnjega evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija brez poraza osvojila evropsko zlato.

Enake pomisleke je imel tudi trener domačih Erik Spoelstra: »Obrambne naloge so nam povzročale preglavice od začetka tekme, kar je zelo čvrsti tekmec, ki je bil zelo učinkovit, znal kaznovati. Videlo se je, s kakšno željo in ciljem igrajo ter se borijo za vsako žogo.«

Pri gostujočih ostrogah je bil najbolj razigran LaMarcus Aldridge z 31 točkami, Rudy Gay pa je zbral 22 točk.

Vodilna ekipa zahodne konference, ki je tudi na vrhu razpredelnice v ligi NBA, v tej sezoni še ni okusila grenkobe poraza, v Miamiju je vpisala še četrto zaporedno zmago. Miami ima ob dveh porazih, dve zmagi.

Popovich: To je bila povprečna predstava

Kljub zmagovitemu nizu pa je bil izkušeni trener ostrog Gregg Popovich precej zadržan in ni pretirano hvalil igre svojih varovancev, znova pa je bil prisiljen odgovarjati na vprašanja, povezana z bolniškim statusom članov začetne peterke Kawhija Leonarda in Tonyja Parkerja, ki še nista v formi za vrnitev v prvo ekipo.

Popovich je v ligi NBA vpisal že 1154 zmag, le eno več ima na šestem mestu večne lestvice trenerjev z največ zmagami v ligi NBA sloviti Phil Jackson. »Mislim, da je bila to povprečna predstava. Še vedno delamo preveč napak, zmagali smo le na račun našega napada,« se je pridušal Popovich.

Miami bo tudi naslednjo tekmo odigral doma, ko bo v soboto gostil Boston.