Tudi v tretjem poskusu košarkarjem Olimpije v ligi prvakov ni uspelo priti do prve zmage. Po porazih na gostovanjih pri Strasbourgu in Banvitu je bil v dvorani Stožice od Ljubljančanov boljši nemški Bayreuth. V 4. krogu moštvo trenerja Gašperja Okorna čaka gostovanje pri madridskem Estudiantesu.

Čeprav so košarkarji Olimpije vedeli, da je tekma proti nemškemu nasprotniku v domači dvorani izredno pomembna za morebitno napredovanje v drugi del tekmovanja, tega na parketu niso pokazali. Znova so namreč slabo odprli obračun, čeprav sta na to po sobotnem porazu proti Mornarju v ligi ABA izrecno opozarjala trener Gašper Okorn in igralec Jordan Morgan. Zmaji v igri niso imeli prave energije, medtem ko so bili košarkarji Bayreutha strelsko izredno razpoloženi ter samozavestni, zato so se za mete za tri točke odločali praktično iz vsake situacije. Pri tem je prednjačil Gabe York, ki je v prvem polčasu sedemkrat poskusil izza črte 6,75 metra, uspešen pa je bil kar petkrat. Ko so gostje ob koncu polčasa prišli do največje prednosti 17 točk, se je Olimpija le zbudila. V zadnjih treh minutah je dosegla 14 od 40 točk in do glavnega odmora zmanjšala prednost na deset, kar ji je pred nadaljevanjem še vlivalo upanje na morebiten preobrat.

Ljubljančani so se v slačilnici zadržali precej časa in na parket znova pritekli šele dobri dve minuti pred začetkom drugega polčasa. Trener Okorn je imel očitno s svojimi igralci temeljit pogovor, saj so ti povsem spremenili igro. Sprva je York dosegel še hitrih osem točk, nato pa so gostitelji močno zagrizli v obrambi in začeli topiti prednost nasprotnika. Ko je ta znašala le še štiri točke, se je zdelo, da je Olimpija korak pred tem, da preide v vodstvo. Prebudilo se je tudi sicer maloštevilno občinstvo na tribunah, a brez večjega učinka. Gostje so namreč prvi resni napad na preobrat nasprotnika odbili, a je na začetku zadnje četrtine sledil še drugi. Tudi ta ni obrodil večjih sadov in v tistem trenutku je postalo jasno, da zmaji moči za še tretjega ne bodo zbrali, saj so povsem popustili in znova plačali davek za porazen vstop v tekmo.

»V igri smo pokazali preveč slabih stvari. Od izgubljenih žog do slabega skoka, slabega izvajanja prostih metov in slabe obrambe pri metu za tri točke nasprotnika. Edina priložnost za preobrat je bila v tretji četrtini, ko smo imeli priložnosti, da bi povsem odprli tekmo, a je bila koncentracija preslaba,« je po porazu povedal trener Gašper Okorn. Najboljši posameznik Olimpije Devin Oliver je dodal: »Odpraviti moramo to bolezen, da slabo začenjamo tekme. Težko je vedno loviti nasprotnika. Tudi tokrat smo bili na dobri poti, a povsem blizu tudi zaradi kakovosti nasprotnika nismo mogli.«