Angleški nogometni reprezentant je v novo sezono krenil izvrstno, saj je na 12 tekmah dosegel 13 golov, s čimer si je še dvignil ceno na nogometni tržnici. Tako ni nenavadno, da so se že pojavila namigovanja, da utegne tudi Kane iti po stopinjah Luke Modrića in Garetha Balea ter iz Tottenhama prestopiti v Real Madrid.

A kot priznava prvi mož evropskih prvakov Florentino Perez, po rekordnem 100-milijonskem nakupu Bala pred štirimi leti v klubu niso najbolj naklonjeni temu, da bi se pogajali s predsednikom angleškega prvoligaša Danielom Levyjem. »Kane je izvrsten nogometaš. Še več, ker je mlad, ima pred sabo še veliko let, da napreduje. Vseeno Daniela Levyja po višini odškodnine zanj nisem spraševal, saj vem, da bi zanj zahteval 250 milijonov evrov,« je v pogovoru za radijsko postajo Cadena Cope dejal Perez.

»Po dolgotrajnih pogajanjih za nakup Luke Modrića in Garetha Balea se je med kluboma stkala prijateljska vez. Z Levyjem sva postala dobra prijatelja in kadarkoli zmagamo v ligi prvakov, mi napiše: 'Hvala, ker si naslov osvojil z mojimi igralci',« je še razkril Perez.